kolmapäev, 9. juuli 2014

Mõni veedab oma puhkust müüri ladudes ...


... ja see on oi kui vahva! Täna küll veetsin pool päeva katust oma tööplatsi kohale tõmmates, sest keskpäeva kuumuses poleks normaalne olla. Aga midagi juba tuleb. Kompositsiooniliselt: kuldlõige on paigas, praegu nuputame silindri kallal. Moosi, vampiiride ja varanduse pärast ei ole enam muretseda vaja, nende jaoks on koht olemas. 


SEGASED MÄRKMED:
  1. päev - tuuakse palju liiva, puhastatakse ehitusplats
  2. Väga palav. Päeva lõpuks on turi kärssand. Õhtul õpetab mees mulle tsemandisegu segamist.
  3. Pool päeva kulub varikatuse paigaldamiseks, selle all on mugav töötada, päike ei kõrveta. Käisime glasuurplaadikilde otsimas. Liiva on platsil liiga palju, ei tea, kuhu poole seda lükata, et omal ka käimisruumi oleks. Vinname kohale paar suurt kivi.
  4. Ilm on jahedam, liigesed täiega haiged, füüsiline töö on ikka raske. Aga töö on edenenud, tasapisi saan juba ise ka aru, et mida ma seal teen. Vigu on palju muidugi. Tuleb leiutada tagauks ja üks lisa-salarada. Liiv sai lõunaks otsa. Pesen veinipudeleid. Lõigun penoplasti - ajan valget puru õue peale võidu kõrvalasuva Põhjatähega. Kleeplinti pole - seda asendab toidukile. Aeg on turbakott ja oksapurustaja välja tuua. Peale õhtusööki proovisin spets-segu. 
  5. päev - hommikune vaatlus: tundub, et see segu sobib. Pudelivärk näeb lahe välja. Töö tegemist alustasin alles õhtul, mässasin pimedani välja.  Tabasin end mõttelt, et mis mul viga on? Rassin oma puhkuse ajal end vabatahtlikult segaseks? Aga siis ma nägin, milline ta pimeduses välja näeb. See oli hea! Töö kiitis tegijat.
  6. päev - hommikune vaatlus: töö on hea ja tööplats vajab koristamist.Mõistlik oleks teha paar päeva puhkust, käed on kanged ja valusad. Lõpp pole enam kaugel ja ma tean, kust ma dinosauruseid saan!
  7. nädal puhkust (umbes)
  8. reede. tööd õieti ei teinudki, tõmbasime vaid varikatuse üles. Palav.
  9. laupäev. Asun tööle alles õhtul, päeval liiga palav. Pealegi kaevan kiviaiapeenrat läbi. Renoveerin. Aga mastid sain püsti (kaks tükki) 
  10. uimane, eile lõpetasin töö alles kell 2 öösel. Küpsetasin hoopis kooki.
  11. Tegus päev. Saladuse kallal sai nokitsema alles õhtul aga  töö on hoogne. Sain valmis??? Aga väga selgelt tuleb meelde, mis oli see põhjus, et ma peale keskkooli ei läinud skulptuuri õppima. Hullult raske see füüsiline töö ju! 
  12. Hommikune vaatlus: jajaa, ainult viimistleda veel vaja! Kus on värvipott? Taskud näevad absurdsed välja, naljakad aga ehk taimestamine muudab pildi normaalsemaks. Taimestamine? Huvitav küll ... taimestamise retsept??? Viimane tasku võtab palju aega, kipub koost lagunema. Tuleb ka platsi esine viimistleda. + kaks lippu. Natuke tuleb ka joonistada. 
.............JÄTKUB


8 kommentaari:

Tii ütles ...

Oo, kus on töökultuur! Varikatus ja puhkenurk kahele. Ma ei imestaks, kui kõrvale oleks püstitatud ka rahvaüritustest tuttav väike plastmajake. Oletusi pakkuma ei hakka - äkki on õiged ja siis pole ju enam nii põnev. Jõudu!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ära arva jah midagi. Las ta olla. Töö edeneb aeglaselt kuid kindlalt, varsti on mul juba midagi valmis.

MUHEDIK ütles ...

Loomisprotsess on nii tore ja miskitpärast alati segadust ja ka rämpsu tekitav. Aga ühel hetkel on sellest tekkinud midagi uhket ja ilusat.

Futu ütles ...

Klaaspudelid, tsement ja glasuurplaadikillud...midagi Gaudi stiilis?:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:) ooh ei, nii spets ma pole

Köögikata ütles ...

Väääääga põnev!

Kadakas ütles ...

Keegi jälle kütab publikut üles! Mis puhkus - tee ühe soojaga ära ja pane meile pilt üles! tegelikult soovin jõudu!

Eve Piibeleht ütles ...

Kui tegemist on taskute, kivide ja pudelitega, siis on idee algallikas ilmselt kusagil Hilise ehk Mirjami ideedelaekas. Mingi suurem aiavaas või kõrgpeenar...