kolmapäev, 23. juuli 2014

Koogipaus


Kõik marjad on korraga valmis: maasikad, vaarikad, sõstrad, tikrid ja kirsid. See tähendab seda, et koogi tegemise aeg on käes. Kõigepealt tegime küpsisetorte ja siis tekkis tahtmine ära proovida "küpsetatud jäätis".
Ega sellega polegi muud, kui keeks alla või tordipõhi. Teisena kiht marju. Kolmandana kõvakülm tükk jäätis ja neljandana mätsib kogu kupatuse kinni munavalgevahuga. Vaht peab olema kõva ja mitte üht pisikest augukest ei tohi jääda. Siis pistad koogi väga-väga kuuma ahju paariks minutiks, kuni kook pealt pruuniks tõmbub ja ongi valmis.


Ahjust tulnud:




Väga maitsev. Soovitan kõigil proovida! Aga väga magus kraam kah.

6 kommentaari:

Nodsu ütles ...

Ma saan aru, et saladuse meisterdajale kulub üks korralik amps magusat ära... aga... vat see müstiline saladus ... :)
Kook tundub küll väga maitsev. Kas see jäätis selle munakilbi sees ära ei sulagi, üldse kohe mitte?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei sula. Proovi järele! Väga vahva maitseelamus, kui korraga külm jäätis ja kuum besee amps-amps + marjad muidugi.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

appi, ma tahan ka kooki :D

Eve Piibeleht ütles ...

Olen kunagi proovinud, tekitas meeldivat elevust. Aga seni, kuni nad seda va soolast jäätist pole turule toonud, mina passin.

Köögikata ütles ...

Ojaa, ma pole ka seda kooki ammu teinud, võiks küll.

MUHEDIK ütles ...

Mulle piisab esialgu veel soolveest :D