esmaspäev, 7. juuli 2014

Kaktuste ravi kontrollitud ...


Ka meil on ilm väga lämmiks muutunud. Päikese käes kaua olla ei kannata. Tormi, nagu Lõuna-Eesti pool juba oli, väga ei tahaks nagu.  Maa on isegi juba vihma saanud.
Kiviaiapeenar on üks paras dzungel ja näeb umbrohust hoolimata väga lahe välja. Praegu ma seal ju veel eriti ei rohi. Ainult käin üksikuid taimi välja kaevamas, mis mujale nagu paremini sobivad.

Järgmisel fotol tuli vapiloom kaktus oma uut kasvukohta vaatama. Olin ta rumala peaga otse räästa alla istutanud varem, sai sellest, vaeseke, mingi põletiku, lööbe ja radikuliidi. Opereerima st kahjustunud kohti ma tal lõikuma ei hakanud, pole pädev, teate. Proovisin läheneda sotsiaaltöö tasandilt. Määrasin talle taastusravi (ööseks läheb kasvuhoonesse), tervisevõimlemise (keeran teda muudkui päikese käes) ja soovitasin elukoha vahetust.  Noh, et suhtugu ikka ise ka aktiivselt oma elukvaliteedi parandamisse. Tundub, et ta sai asjast aru ja on ilusasti karvaseks läinud. :) Hiljem, kui trepipealne enam nii puru täis ei ole ja trepipealne näeb normaalne välja, kolib Kaku oma uue platsi peale.

4 kommentaari:

Tsiil ütles ...

:)

MUHEDIK ütles ...

On ikka meetod :) Pöörad nagu liikumatut rauka. Kas Sa oled kuskil looduses ka näinud, et taim pannakse keerlema :D. Ööd on ju soojad, mis Sa tast sinna kasvukasse tassid. Las õpib väljas kohanema.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

:D :D :D

Tii ütles ...

Kui esimesel pildil on see kiviaiapeenar, siis näeb igatahes väga hea välja.