teisipäev, 11. mai 2010

Uskumatu küll, ...

... aga meie pooliliolevas tiigis, kus vesi juba sees, on ka elanikud tekkinud. Vesikirp ja ujur. Kustkohast? Kaevust? Vihmaga? Maad mööda roomates? Teisi tiike läheduses pole.

8 kommentaari:

deia ütles ...

Kust nad tekivad, mina ka ei tea. Ma murdsin siin pead mõni aasta tagasi, kust kohast mul vesilikud tekkisid tiiki. Ja siis lõin käega - kui tulid, järelikult meeldib :D

aga näita tiigi pilti ikka kah.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mul on palju pilte ja juttu aga no aega napib... vai olen ma lihtsalt laisk

MUHEDIK ütles ...

Ma olen ka selle üle mõelnud, aga ju nad isetekkelised on:) Samuti need igasugu mikroobid ja bakterid, mis ajapikku hakkavad tiiki puhtana hoidma kui neid liiga suure hoolega seintelt inimene ise maha ei küüri.
Ikke pilta tahass jahhh:)

Köögikata ütles ...

Uurisin just hiljuti ja selgus, et ujur on täiesti lennuvõimeline põrnikas. Täiesti ime ju! Eks ta siis kuskilt kaugemalt tuli vee lõhna peale kohale. No ja vesikirp ilmselt samamoodi. Kas teil soisevõitu metsaalust või mingeid kraave pole läheduses?

MUHEDIK ütles ...

No aga vesilik ja sisalik ju ei lenda, või saavad nad ka mingiks ajaks tiivad selga:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kusjuures ongi nii, et raba on paari kilomeetri kaugusel, muud polegi. Isegi kraave ega soostunud metsaservi pole. Kuiv ja kõrge koht.
Proovin lähiajal tubli olla ja pilte panna. Tiik on imelik aga lahe. Meeldib meile kõigile kohe kangesti!

deia ütles ...

Muhedik - aga äkitselt ikke lendavad - nu on ju olemas igatsugu lohed ja muud taolised elukad. Vähemalt muinasjuttudeski. Äkki on need vesilikud ja sisalikud kuidagi moodi lohede sugulased - üsna sarnased ju. Ja lendavadki siis öö hämaruses ja purskavad tuld :DD. Igastahes minu röövliplika kutsub neid vesilikke veelohedeks - ja teatavasti näevad lapsed tunduvalt rohkem kui meie täiskasvanud :D

isehakanud lillekasvataja ütles ...

lendavad ööhämaruses ja purskavad tuld ... tsiisis, ei mina enam öösel õue lähe! Paljugi, mis seal järgmiseks tuleb!