kolmapäev, 12. mai 2010

Tiigitegu jätkub


Oehh, Blogger on oma tehnikat muutnud ja mina muidugi ei viitsi süveneda ja seetõttu on pildid suvalises järjekorras. Vaheldumisi lilli ja porist tiigitegu. Sellest tiigist saab vist meie aastaprojekt 2010. Ta on meie lemmik, sellepärast. Eks ta on imelik, muidugi. Vahepeal nägi välja nagu mingi Ameerikamaafilmi äärelinna aiabassein. Kollane ja läikiv. Mingi roosa plastmassist flamingo oleks hästi kõrvale passinud. :) Aga me asendasime flamingo plastmassist värviliste kalakestega, käib kahh! :)
Kasutasime tavalist kasvuhoonekilet. Põhjus lihtne: et kui koer oma küüntega sinna sisse ronib, ei seda pea need hirmkallid tiigikiled kah. Pehmenduseks majaremondist ülejäänud klaasvilla. Hea pehme bassein sai, Mees ei tahagi enam taimi sinna, tahab ise seal ennast leotama hakata. Muideks, praeguseks on see vatt + kile vastu pidanud nii koera sees sumamise kui ka paar suuremat kivi, mis sinna mauhti sisse kukkusid. Esimese hooga ma mõtlesin küll, et õudne see kollane põhi aga kui sissekukkunud muld mustreid joonistama hakkas, meenutas basseinipõhi üsnagi liivapõhja. Kui sinna taimi ka juba sisse saab, siis ehk polegi päris viga. Praeguse seisuga on seal paika istutatud vaid päideroog. Esimesel fotol, siinpool, seal kus need suured kivid hunnikus on, on nö. "Haapsalu nurk", st. suured kivid ja päideroog. Muud küljed veel puhta sättimata. Va. see, et paika on pandud mõned suuremad ja lamedamad kivid, et tiigi kaldal oleks hea istuda ja jaladki vette panna palavaga. Muidugi kui mõni hommik me ei avasta, et mõni haikala on, no ma ei tea siis, öösel vihmaga lennates meie tiiki tulnud.



Väikese kose olen ka planeerinud, kividki selleks valmis. Oleks vaid aega, mil aias nokitseda.

5 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Mõned matsutajad-kalad võiks lennata küll, nt karpkalad. Tiik on äge ja mõte kosest on ka vahva.
ootan huviga, kuidas see kõik kasvama läheb:D

Kadakas ütles ...

Tüse töö teil käsil, kohe kadedaks teeb. Paluks aga edaspidi järjejutte. Meitel on sel aastal plaan uusi asju mitte päevakorda võtta, vaid pooleliolevad valmis teha. Sama plaan oli muidugist eelmisel kevadel ja üleeelmisel...

kaaren ütles ...

ylilahe!
Mul pole aega tiiki teha, sai yhest 200l kemikaalitynnist vesiroosipott:D st tynn relakaga pooleks, paks kile sisse ja vesi otsa. Ainus, mis meid kõiki suvel vaevama hakkab, on veevahetamise vajadus - palav ning must vesi läheb kergesti õitsema. Edu meile!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Miks Sa sellesse tünni kile toppisid? Värvinud niisama ära.
Meil oli ka plaan, et uusi asju ei tee aga tiik oli kõne all juba eelmisel sügisel. Ja hea on, et tegema hakkasime, see nii lahe!
Ja veevahetus tuleb iseenesest, ma arvan. No siis kui vaja kõrvitsaid soojema veega kasta

kaaren ütles ...

Õhuke plekk roostetab maru kiiresti läbi ning rikub vee ära. Koledat roostevett ma ei taha oma vesiroosipotti:)
Kastmise-moment on veevahetuseks hea põhjus.