esmaspäev, 3. mai 2010

Öökülm

Täna öösel oli öökülm. Mitte kõige hullem aga maa oli ikka valge ja krõbisev. Jooksin kohe kasvuhoonesse toda katse-tomatit vaatama. Aga õue jõudes leidsin, et ilm on täitsa soe, päike paistab, mõnus! Ja hurraa-hurraa, tomat on ilus ja terve! Tegelikult pabistasin rohkem selle pisikese viinamarja pärast, mis nii pungi täis. Aga ei ole talgi viga!
Tegin siis niisama väikese jalutuskäigu. Küll on ikka hea kui aed on selline suur ja täis erinevaid nurki, soppe ja istandusi! Päris mõnus on edasi-tagasi trampida, üle vaadata kõik varju- ja kõrgpeenrad, taga-aia valge peenar, kasvuhoone, istandus koos tiigrisabakuusega ja uus aiatiigi auk. Muudkui käin ja käin ja ikka on midagi vaadata!
Ja uus ülesanne mulle! Istandusse tuleb üks korralik istumise koht tekitada! Niikaua kuni tiigiga tekib seisak (pole kilet + Deia süsteemist tuleb ka aru saada ja praktikas rakendada), võib selle peale mõelda. Ja teiseks ootavad suvised sibullilled, peamiselt hollandi iirised maasse panemist. Jajaa. Tihe tööpõld laieneb! Jõudu mulle!
Aga see on lahe! Mulle meeldivad aiatööd!

7 kommentaari:

deia ütles ...

see süsteem pole raske aru saada midagi
siia kahjuks ei saa joonist panna, kui sa mulle oma meiliaadressi annad, siis ma võin sulle näitliku joonise pdf-s saata :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Minule saab kirja saata niimoodi, et lähed minu profiili vaatama ja seal on link mulle emaili saatmiseks. Nii on lihtsam
Ega seal midagi keerulist muidugi aru saada ole, eks ta üks kihiline kook ole :)

MUHEDIK ütles ...

Meil oli ka täna päris korralik öökülm -4C, maa oli valge ja kõik krõbises. Vaatamata päikesele on aga meil terve päeva väga külm olnud, õhk on lausa jäine
Suur aed on luksus. Ja muide, neid istumiskohti peab seal küll rohkem kui üks olema:) Nad ei pea ei tea, mis keerukad ja uhked istmed olema, aga erinevaid vaateid peaks saama istudes vaadata ja nautida. Siis alles õpid oma aeda tundma:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Selles on Sul õigus! See aia tundma õppimine on päris pikaldane protsess

Hiline ütles ...

Muide, kaua peab vastu ka see uv kindel kahevärviline kile, millesse lauamaterjal pakitakse, mul oli 3x kümmekond aastat hanetiigis,kuniks siis mu lemmikud kõik kihid nokaga läbi "puurisid" ja tiigike tühjaks jooksis.

Tsiil ütles ...

Minul on nüüd ka valge peenra kiiks. Mitte et ma seda looma hakkaks, ruumi pole, aga ma olen hakanud valgeid lilli märkama ja kujutluses on see peenar väga äge.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Päriselus on ka äge. Ta on kohe teistmoodi, tead just kui see valgete tulpide ja ploomiõite aeg on ... no ilusamat kohta annab otsida!