Miks mitte koos õunte ja suvikõrvitsatega?
Netist leiab igasugu tarkust:
Kabatšoki mahl on hea madala veresuhkru, kaltsiumi vaeguse, osteoporoosi puhul. Kuna mahl sisaldab kaltsiumkelaati on teda hea juua luumurdude, -mõrade korral. Pideva väsimuse puhul samuti. Kabatšokk mahlastada ikka koos koorega. Sisaldab siis kaltsiumi, fosforit, rauda, kaaliumi, naatriumi, magneesiumi, C ja vitamiini.
Nii et jah, lugupeetud seljahaiged, jooge oma suvikõrvitsat!
9 kommentaari:
Aitäh teavitamast! Mul siis võiks väegade vinge selg olla, sööme suvikõrvitsat vähemalt üle päeva või on viga manustamise viisis :)
Aga sõstrad lähevad meil jäätisekarpi - need 4,5l ja jäätisekarbid käivad teadagi kus - sügavkülmas.
mul lähevad sügavkülma mustad sõstrad ja astelpajumarjad, punased aurutan mahlaks, siirupiks vai konsentraadiks, vastavalt kui tuju tuleb
aga suvikõrvitsat mul jubedasti üle, sellepärast mõtlengi, et mida asja ma ta´ga teen
Meil panid linnud nahka nii vaarikad kui sõstrad. Endal polnud aega nende söömisekski, korjamisest rääkimata.
:) vedas
aga vaarikatest on küll kahju
Eile tegin suvikõrvitsa-peekoni lahtise piruka nami-namist Köögikata söötis retsepti ette. Siis on suvikõrvits veel ühepajatoitude ja suppide sees. Kõige rohkem läheb suvikõrvitsat viiludena ahjupannile, törts õli, sool ja sidrunipipar peale ja grillirezhiimil - lihtne ja salendav. Ja osad laseme üle kasvada, siis säilivad talvel ka - maitseomadused pole muidugi päris see, mis suvel pisikesed, aga midagi hullu ka mitte.
Mahla (st toormahla mahlapressiga) olen teinud tavalisest (tali?)kõrvitsast talvel ja siis pooleks apelsinimahlaga lastele sisse jootnud, vbl võiks suvikõrvitsaga sama teha, üksi pole tal vist maitset.
Hmhm jah, neid asju ma teen ka, täna leidsin netist veel suvikõrvitsa-ingverimoosi.
Ja pannkook-sõrnikuid olen teinud
Vau, ma ei teadnudki, et suvikõrvits nüüdsest ka sõstarde hulka kuulub, huvitav ikkagi ju. Kahju, mina sain tänavu vaid 3 suvikõrvitsat ja nüüdseks on neist järel vaid mälestus, ei mingit mahla:)
Need pärissõstrad ka ammugi õiges kohas.
V6tan seda soovitus isiklikult:P
Tuli m6te pyreestada kabatchokk koos tikrite ja paari musts6straga ning, kui asi v2hegi syya k6lbab, paras ports sygavkylma panna. Nagu moos.
ülesanne on nagu hoopis kõrvitsad pudelisse :)
Postita kommentaar