neljapäev, 9. august 2012

Pärnu reis


Mees teatas üks õhtu, et suvi pidada ajutine nähe olema ja vedas meid kähku korraks Pärnu. Noh, et rannas ära käia ja üldse. Mul küll polnud algselt plaanis blogi jaoks seal pilte teha aga Pärnu rannaäärne park muutis mu meelt. Esiteks vaimustusin muidugi nende lillepeenardest: kõrrelised + kollased päevaliiliad ja valged päevakübarad. Väga ilus kooslus.
Siis kabe/malelaudadega varjuaianurk. Kahjuks ei mahtunud üleni pildile.


Mängujõgi, laste suur lemmik :) See voolav vesi oli varbaga hulka huvitavam katsuda kui rannalained


Lillepeenardes oli valdavalt valitud ikka needsamad rahulikud suvised toonid: kollane ja valge. Väga ilusad kooslused kõik.
Ja kas keegi oskaks mulle öelda, et mis nimega on see kollaseõieline ja raudrohusarnane taim järgmisel fotol:



Nii palju siis Pärnust. Kodus aga kisub kuidagi imelikult sügiseseks. Nagu vara ei ole veel vää? Täna öösel, ma kahtlustan, oli meil juba külmanäpistaja kohal ja esimesed gladioolid avavad õienuppe.


5 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Hää kui veetakse randadesse :) See esimene kõrrelised+ meeldis mullegi.

Selle taime nimi on mul kusagil pildi peal, ma sain endale ühe lapsukese. Kasvab muide ülikiirusega ja ma kahtlustan, et kui peenrasse lased, siis vohab. Pean oma koolialbumid läbi vaatama.

Meil oli hommikul nii paks kaste maas nagu oleks vihma sadanud ja trepikivid higistasid.

Kadakas ütles ...

Mulle meeldib, et tänapäevasl linnahaljastust juba püsikutega kah tehakse! No kaua sa kannatad neid võõrasemapotikesi-laigukesi vahtida!

Tundmatu on ehk mõni angervaks-raudrohu sort?

MUHEDIK ütles ...

Ei saa kuidagi seda fotot suuremalt vaadata, aga ta on kangesti raudrohu moodi küll. Meil on hommikud olnud väga udused, hetkel sajab vihma

Milda ütles ...

Uudistes räägiti millalgi, et päris mitme haljasala jaoks kutsuti linnaelanikke oma püsitaimede ülejääke annetama, väidetavalt sai vähemasti kolm kohta linnas niiviisi kena näo

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ahah, Aitäh Kadakale teed juhatamast! Tegemist on kilp-raudrohuga Achillea clypeolata ja Repsu taimetalus müügil 1 euroga
Eks kui ma suve lõpul oma Nõo-Muhediku aed- Tartu reisi lähen tegema, siis saab ehk sealt läbi karata, euro näpus :)