reede, 3. august 2012

Laiendan peenraid ...


"Kuidas see nii on, et enne oli kõik siin ja nüüd on kõik puudu? Järelikult kõik on üle?" niimoodi küsis troll Tölpa Nukitsamehe filmis. Mina saaksin samamoodi praegu nohiseda. No kevadel oli ruumi küll aga praegu, vaata, et isegi meetrisest vahest on taimedele väheks jäänud. Osa väiksemaid litsutakse suuremate ja tugevamate poolt lihtsalt lapikuks. Hädasti oli vaja peenrapinda juurde kaevata aga ma nagu hästi ei tahaks ... no kes see imeinimene neid rohida kõiki jõuab, eks ole? Aga hoolikas passimine peenra kõrval kriitilise näoga tasus ära. Kuna peenar pole teps mitte sirgjooneline vaid lainetav, panin tähele kohti, kus on niidukiga ebamugav niita ja nii hakkasingi siit-sealt labidaga toksima. Esimene koht on minu imeline trepp kasvuhoone juurde.


Ega sealt palju maad juurde tule aga paar kängu jäänud taimekest mahtus sinna küll. Laiendasime nö oma mererannapeenart.


Välja kaevatud mättad läksid õuepealsete aukude silestamiseks. Peenra keskele tuli üks trepiaste juurde ja muu peenraosa sai kivimultshi-katte.



Eks neid taimi ole veel, mida oleks mõistlik laiemale istutada. Eriti päevaliiliaile paistab see aasta soodsalt mõjuvat, muudkui laiutavad.
Mis on tore ka tegelikult. Ja õitsevad uhkelt.

See aasta olen palju pistikuid teinud. Kõik peenraotsad on täis purgikesi, loodetavasti saab ikka saaki ka :) Mõni agaram ongi juba kasvama läinud. Aga eks alles järgmisel kevadel hakkab ümber istutama.



7 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Mina vahin oma metsaalust planeeritavat istutusala terrassilt, aga see kahjuks mättaid ei eemalda. Nüüd mõtlesin välja, et ilmselt tõmban tulevastele peenardele kanga peale ja lasen lihtsalt kevadeni seista ja umbrohul määnduda. See tähendab muidugi, et sel aastal enam ei istuta midagi, ühtegi vaba kohta pole.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

See on ka hea idee. Teen ise samamoodi põõsaste peenraga.

Tii ütles ...

Tubli peenraehitustöö. Tavalisel aastal lihtsalt jõuavad taimed nii puhevile minna alles augusti lõpuks ja siis juba võib käega lüüa. Ja oo, milline tore purgiaiand seal peenral. Jälle uut aiamaad juurde vaja;)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:D jajah, peenrast purki
ei, tegelikult seal kõik puud vai põõsad, nende jaoks ruumi küll

Kadakas ütles ...

Tubli musklitöö - mättad üles, kivid peale keset kuuma aega! Aga ma mõistan sind täielikult - peenrad jäävad kitsaks, kitsaks, kitsaks. Mul pole eriti selliseid lookeid ka, mida sirgendada.

Köögikata ütles ...

Jäävad jah kitsaks. Esmaabiks rookisin lihtsalt mõned isekülvajad välja ja mõned tegelased pügasin peaaegu nulliks. Aga oleks ka vaja välja kaevata ja ümber istutada. Aga õnneks puhkus juba peaaegu käeulatuses. :)

Tsiil ütles ...

No saa muudkui lood ja lehvitad sellise hooga, et kiva lendab :D
Kivimultš mulle meeldib.