pühapäev, 6. mai 2012

Lati Pac ehk AGA NÄÄ, ÄRA TÕIN!

Kuidas me sinna Siguldasse taimeparaadile saime ja mis me seal tegime, kriban tsuti hiljem. Praegu on vaja kiiresti-kiiresti üles tähendada, et mida uut ma sealt kokku tassisin.



  1. Heleroosa, peaaegu valge nõmmkann
  2. Priimula   (valge)
  3. Liht-lursslill
  4. Pulsatilla vulgaris Alba
  5. kevadmagun
  6.  Coromilla varia
  7. vaarikas Yellow Giant
  8. põldmari Agawam
  9. viinamari Zilga
  10. viinamari Hassanskii Sladskii
  11. liatris valge
  12. kannikesed, valged
  13. Siberi iirised:
  •   Dance Ballerina (pigem roosa)
  • Fond Kiss     (pigem roosa)
  • Sprinkles      (pigem sinakas-lillakas-roosakas-täpiline-misiganes)

Rododendronid:
  • Canadense Alba
  • April Snow
  • "Ledikanense ", mida Hansaplant pakub ainsaks Eestis võimalikuks jaapani asaleaks
Ledikanense" põõsas on lisaks õitele ka juba värskeid lehti tekitanud. Oli meeldiv teada saada, et  teda ei peagi kutsuma ainult kohmaka  päritolunmega "Rh. yedoense var. poukhanense x Rh. mucronatum". 

Puudele ma seal tähelepanu ei pööranud, teadagi miks. Nooh, ronivad muidu kaasa aga eelarve oli piiratud ja kasvukohad piiratud siinmail. 
Hinge jäid kriipima ka paar taime, mis jäid ostmata :P   Vasey rodo ja valgeõieline-valgetäpiline kopsurohi. Üks osteti nina alt ära ja teist ei hakanud kohe ostma, ütlesin, et oot-oot kohe ja et vaatan mujalt ka, noh ja kaotasingi ära. Mitte ei leidnud, et kus see müüja täpselt oli.
...................................................................................................................
Ok, täna hommikul algas suur töö. Panin mehe valges peenras seda va vaarikate-pundart välja kaevama. Oi, see oli jube töö.


Lisaks vaarikatele on seal ju see kiviaia lõpp, st pirakad kivid ja vanad ploomikännujurakad. Ise ei hakanudki sellepärast kaevama sest olen seal ju juba kaks aastat madistanud, ikka pole hakkama saanud. Vaarikad kolisid mujale ja kivid võtsid ennast armsasti-kenasti peenra äärde ritta.
PS.: see imelik pink pole sealt segadusest välja kaevatud vaid on tubli endisaegne saunapink, mis paar aastat tagasi pensionile saadeti. No see pidev niiskus, eks tal hakkasid jalad logisema ;P Nüüd veedab ta oma pinsipõlve aias, muidu puhkab niisama kasvuhoone kõrval päikese käes aga kui miskit vaja teha on (antud hetkel kaitseb tulpe ja floksi), siis muudkui toimetab.
Mkmh. :)
Rodo-pruudid proovisid ka pisut peigmehe-hunniku otsas istuda aga maha ma vist ei istuta neid veel. Õitsemise-himulised kõik aga meil alles öökülmade aeg. Ei tea, mis ajal need rodod meil õitsevadki?



6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Varandust kui palju:) A kui ma Su nimekirja vaatan, siis mudku kriipsutan, et olemas, olemas...:D

Rodosid ära istuta enne kui oled nende tarvis toonud haput turvast, mineraalses mullas tapad Sa nad lihtsalt ära, vaatamata sellele, milline on seal reaktsioon e. pH

Mari ütles ...

Nii armas on lugeda seda nimekirja, ikka valge see ja valge teine :)
Viimase aja ostud on ka mul eranditult kõik valged!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

No ma disainin seda va valget peenart praegu.

Ohh, Muhedik, arvatavasti on Sul kõik olemas. Sa oled ju minust palju kauem oma aeda timminud.

A mul on veel palju-palju puudu ... valget bergeeniat ei saanud, oli seal küll üks aga värvilt pigem roosa e. määrdunud valge. Mulle see ei kõlba :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Muhedik, kas Sul see coromilla varia ka on? Mis Sa tast arvad? Mida ta endast kujutab?

MUHEDIK ütles ...

Ma ei raatsinud enne kirjutada, et selle olemas, olemas... vahele oleksin mõnda kohta tahtnud ka kirjutada..ei taha... või, et on olnud.
See coronilla (vt. m-i asemel peab olema n) on mul olnud, aga ma loobusin temast, sest ta on kuidagi väga agressiivselt laiutav pinnakatja. Mul oli siis aed väiksem ja ta hakkas paljusid teisi taimi lämmatama. Kui Sa ta juba ostsid, pane ta kuskile, kus tal oleks ruumi laiutada ja kuhu ta oma meetripikkuste maadmööda ronivate vartega minna tahab. Kui mul õigesti on meeles, on ta eestikeelne nimetus sarikhernes. Iseenesest liblikõielisena parandab ta maad ja välimuselt pole tal samuti midagi viga. Mina paneksin ta kuskile metsa alla.

Futu ütles ...

Mul on suur puhmik seda valgetäpiliste lehtedega valgeõielist kopsurohtu, kui tahad võin Võhma Juurikale sutsu kaasa võtta.