pühapäev, 1. aprill 2012

Veel kevadist käsitööd 3. osa



Olgugi, et aeg-ajalt kiusab külm tuul, on aed kevadine ja meeleolu samuti, nii ei taha enam kuidagi toas istuda. Liiatigi tuleb õunapuud kähku korda saada. Mitu aastat pole puid lõigatud, nii on oksakoorem päris suur. Lisaks ju ka sirelivõsa veel. Tekkis tahtmine veel midagi punuda :) Punutud "korvi" kõrgpeenrana. Olen sellist asja kunagi varem ka teinud aga tookord ebaõnnestunult. Esiteks tegin vea, et planeerisin korvi liiga suuremõõdulise, jäin materjali hätta ja korv jäi liialt madal. Ja teine viga oli tollal, et kasutasin kaseoksi. Pehastusid mul paari kuuga ära.



Asukohaks valisin tarbeaia kõrvalise lageda. Ümbert saab niidukiga niita ja kevadised prahid saab kohe valmivasse korvi pilduda. Nii nagu kompostihunnikuid ikka tehakse: jäätmed ja siis mulda ja jälle jäätmeid ja jälle mulda.
Põhimõte on nagu ikka korvi punumisel. Toksid tugevamast puidust vaiad-oksad ringikujuliselt maasse ja siis hakkad peenemaid oksi nende ümber punuma.




Peenemaid oksi punudki niimoodi kord ühelt poolt ja siis teiselt poolt, nagu ikka. Jämedamaid oksi on küll raske punuda aga peenemaid ka kõiki ainult kasutada ei saa. Hing tuleb valmis panna, et korra saad ikka mõne ridvaga nähvaka nina pihta.
Päris valmis ei saanudki. Taevast hakkas vahepeal mingeid ebamääraseid asju alla tulema, tuli tuppa varjule minna.
PS.: esimene grill on tehtud :D

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma olen näinud sedasi punutuna aias isegi diivanit. Punu sellele korvile säände asi kõrvale, tuled koormaga ja puhkad vahepeal jalga kah:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tehakse jah igasuguseid asju. Üks vahvam kui teine. Lastele onne ja kujusid jne.
Ma algaja ;) vaatan, et korviga valmis saan

deia ütles ...

Lahe!
Ma ka täna õunapuid pügasin - ja muide - sain paraja siraka oksaga vastu nägu :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:D eks neil on asjast oma arvamus kah

Köögikata ütles ...

Me tegime ka üksaasta sellise kompostikasti, männitoigastega ja pajuokstest. Aga nüüd oleks uut vaja...

isehakanud lillekasvataja ütles ...

kaua ta vastu pidas? miks pilti pole näidatud?

mustkaaren ütles ...

Milline suurep2rane kompostipada!
Minu arvates on m6istlik ajutised asjad teha veidi toekamad, et nad ka kestaksid:) ajutise asja m6te on ju h2davajadust edasi lykata, kuni tekib parem v6imalus, aga kesse ilma v2ga-v2ga suure h2davajaduseta uut ja paremat ikka teeb, on vanarahva tarkus.