reede, 29. juuli 2011

Lõi klaariks

Eile tuli ometi korralik kauaoodatud vihm ja lõi olemise klaariks. Selgemad noodid kohe. Nii aias kui ka inimese sees. Inimene - see olen mina. Tuli kohe meelde, et mul on ju väike mure, mille koha pealt tahaks targematelt nõu küsida. Näe, minu ilus idahübriid Siberia on ära näritud:


Olen tema pealt kaks liiliakukke kätte saanud. Kas nemad tõesti teevad nii hullu hävitustööd? Minu meelest istus kahjustaja juba sibulas sees. Kaks alumist õit olid moondunud, nagu kõverad troopilise linnu nokad. Tuleb vist sügisel välja kaevata ja korralikult pritsida? Ülejäänud liiliatel polnud midagi viga. Väga ilusad olid.

Aga toredaid aia-uudiseid on ka. Nimelt istutasin kevadel oma punaselehise ilu-õunapuu ümber. Ja meie üllatuseks on vanas kohas vanadest juurejuppidest KOLM uut puukest tekkinud! Juurevõsude abil paljunev õunapuu? Pole sihukesest asjast varem kuulnud. Kevadel istutan nad ümber, seni las olla. Las kosuvad. Nii vahva. Ma siin kunagi just unistasin, et mul võiks neid kohe palju olla.

Ja kui kellegil on himu saada väikest astelpaju istikut, emataime, Augustinkat, siis see on mul ka natuke paljunenud. Isastaimed eriti juurevõsusid ei anna aga vahest seda ikka juhtub, siis saab järjekorda panna.

10 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Nägin kunagi ammu mingit filmi kahest armastajast, kelle ümber kõik hullult lokkas ja paljunes, mõeldes selle köikse õitemere peale, mis sa seal tekitanud oled ja nüüd õunapuud kah takkapihta... :D

Õnnitlused vihma puhul :D

MUHEDIK ütles ...

Meie oleme juba mitu päeva vihma saanud, aga alles tänaöine on maa 2cm märjaks teinud ja t normaalseks.

See Su liilia on liilikuke näritud ja nad võivad teha veel hirmsamat hävitustööd. Mulle tundus fotot vaadates, et lehtedel on veel praegu need jälgid tõukudekänkrad, need on veel hullemad kui kuked ise, sest peavad ju end enne täiskasvanuks saamist nuumama. Liiliasibulal sellist kahjurit pole, kes lehti ja õisi näriks. Sibulakahjurite haiguspilt on hoopis teistsugune.

Aga puu on Sul ju vapper. Nagu Sa isegi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ahh issver, need on tõugud?! Ma mõtlesin, et keegi on seal lihtsalt s... ssss, saate aru küll

Eve Piibeleht ütles ...

Meil on üleeile õhtust saadik väikeste vaheaegadega ladistanud ja õhk nii niiske, et hakka või majas tuld tegema, parkett paisub maast lahti ja seda esmakordselt kaheksa aasta jooksul. Hakka või kütma, kuigi väljas on 22 kraadi.

kaaren ütles ...

Meil ei sadanud raasugi.
Mul on kombex taimi riiete pesuveega piserdada, st kõvasti yleni kasta. (See on paratamatu, sest sel suvel on meil põud, vihma sadanud vaid 1 kerge sabin.) See hoidis põuaga ära rooside, floxide jt jahukaste ning peletas mõnevõrra ka neidsamu liiliaõgardeid.

Anonüümne ütles ...

Meil sadas juba teisipäeval jubedat vihma ( külje pealt täiesti) ja rahet saime ka:( Ja eile sadas ja täna ka veel hullu-moodi nii, et varsti saab meil paadiga sõita. Kui sul astelpaju üle jääb anna mulle:)
Svea.

deia ütles ...

Mul siuke tunne, et siinkandis sajab juba nädal otsa. Küll padukat, küll äikesevihma ja küll niisama vihma. Ja kui peab vihmaga vahet, siis viskab temperatuuri üle 30 ja siis ole nagu saunas - kõik aurab. Olemine on kogu aeg märg - üks päev ei saanudki aru, kas kuumusest higistamisest või siis vihmast. Maja kah niiske ja rõske. Aga mu orhideelised naudivad silmnähtavalt seda meie ilma - hea, et kellelegi meeldib :D

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vihm on hea! Väääga hea!

Svea, mul on Sulle üks pisike kollane hosta ka.

Anonüümne ütles ...

Mul oleks ka ühte hostat pakkuda aga ma ei tea, kas sul seda juba pole. Eks sa pead ise vaatama tulema või mind kohvile kutsuma;)
Svea.

Köögikata ütles ...

Meil ka vihma rohkem kui küll olnud, aga...mul mitu tundi paberitööd vaja teha ja bossi käsk, et seda pean vihmase ilmaga tegema, paraku on kõik vihmad end töövabale ajale smugeldanud. Tööpeviti vindus-vindus kuni siis õhtul kuuest hakkas sadama, no ja sellest, mis laupäeval toimus,ei tasu rääkidagi.