reede, 8. juuli 2011

Aga üks jama on siiski, ...

... mul läks eile meelest ära sellest kirjutada.
Rõõmustasin alles hiljuti, et ahh, kui tore, minu väike Emma Leppermann kannab oma esimesi ploome! No et oli ka aeg juba. Aga eile avastasin, et ...


... puu puhta kollane, kuivanud just ülemine ots, väikesed ploomidki kirtsus kuivanud. Alumised oksad on ilusad elujõulised ja rohelised, puul ega juurtel paista midagi viga olevat. No esimese hooga kahtlustasin, et mingi hiir on äkki juurte alla pesa teinud. Ülejäänud ploomid on kõrval ilusad rohelised, veatud.
No mis jama see on?
Ja kui juba küsimusteks läks, kas keegi teab, et mis taim see on?






Selline armas kena toataimeke.

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mina lõikaksin praegu ploomil selle kuivanud haru ära, lõikekoht on vaja muidugi tohterdada. Usun, et päästad puu ära. Ja võibolla oleks arukas ka ülejäänud viljad ära korjata, puul kergem haava parandada. Mis tal häda võiks olla, ei oska öelda, põhjusi võib olla erinevaid, aga ilmselt on tegu talvekahjustusega, need just praegusel ajal avalduvadki.
Toalilledest ei jaga ma huvi puudusel eriti midagi,seda enam, et neid uusi tuleb järjest peale.

Anonüümne ütles ...

Kas see pole mitte sigaretilill?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sigaretilill on vist midagi muud.
Kahju jah, lähen lõikama.

Hiline ütles ...

lill peaks olema leitselill (Achimenes)

Aga kahtlustan ploomil talvekahjustust, mul läks ka ühe mureli tüvioka ja pisike pirn pepi, ellus lumes olnud tüveosa okstega. Aga talvekahju põhjuseks arvan oleva veesoone, mõõtsin vitsaga seda kohta, teised noored puukesed elasid talvepakase (üle nädala 30-34 miinuskraade)

Meeli ütles ...

Mu "Emma Leppermann" läks paar aastat tagasi täpselt sama moodi kollaseks ja pidin ta maha lõikama. Nüüd on puukene taastunud, kuigi ma ei tea, kas on sama sort või metsik - igatahes sel aastal on esimest korda ploomid küljes.

kaltsuvaip ütles ...

Tere! Olen huvitatud sellest lillest. Kas lille võsu ka saadate?