kolmapäev, 6. aprill 2011

Kevad on tore aga teeb soodaks ... :)


Kevadel saab lõnga värvida. Miks mitte. Igasugust pahna vedeleb igal pool, muidu kasutut kraami. Paned aga koos lõngadega potti ja tuleb igasuguseid värve. Ma isiklikult ajan kollast praegu taga. See ülemine nahavärvi toon on saadud naabri vahtra otsas kasvavast puuhabemest, keskmine valge on naturaalne, lihtsalt võrdluseks fotole seatud ja kolmas on õunapuukoored ja tsipake curry-pulbrit.
Ja tegeleme linnuvaatlusega. Alumisel pildil püüdis mees fotole kohaliku nurmkana. Meie kandis on neid päris palju. Hiljem kui hein juba kõrgem, siis ikka ehmatavad meid: tõusevad parinal otse kõrvalt hainu seest lendu.


Praegu patseerivad kahekesi vanal kompostihunnikul. Tea, mida nad sealt leida loodavad.
Nii et jah, kevad on tore aga teeb soodaks. Ma ükspäev käisin linnas, väisasin ka aianduse poodi, et osta kott hüvamat mulda pikeerimiseks. Viskasin loomulikult pilgu ka seemneletile. Võtsin mingi viguri-siguri ja brokolipaki. Ikka kevadiseks varaseks salatiks, mis muud. Näppu puutus ka pakk riisiseemnetega aga omast arust panin selle riiulile ilusti tagasi, et ahh, ei hakka mina jandama.


Aga siin ta on! Kevadiselt sooda peaga ostsin pakikese ikkagi ära. Alles kodus avastasin. Nii et see väide, et mõni seeme-juurikas või muu ronivat ise kaasa, on täiesti õige. Tõestatud.
Selle suve esimene aia-katsetus on alanud. See suvi kasvatame riisi. :D Tulge sügisel pudrule!

8 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:DDDD
Ma ei lähe isegi poe poole mitte, aga ikka tulevad.
Täna sain paki, mida ma polnud tellinud ega küsinud! 29 sordi seemnetega, enamus neist olid salatid, mõned huvitavad tsukiinid ja kõrvitsad.
Kui pudrule kutsud, võtan heinad kaasa:DD

Anonüümne ütles ...

Ma tegelen ka linnuvaatlusega :) Eile asjatasid mu õuel musträstastele lisaks ka talvikesed ja metsvindid. Ka linavästrikud on saabunud. Nüüd üritan nende laulud ka selgeks saada:) Ja mina tahan ka putru!:DD
Svea.

Eve Piibeleht ütles ...

Mul on õnnestunud juba tükk aega aiapoodidest hoiduda. Iga päev Hortesest mööda sõites annan gaasi. Ükspäev jään kiiruseületamisega vahele...

Unknown ütles ...

Jajahh ja siis nad peavad Sind kinni ja just Hortese ees!

Köögikata ütles ...

Ei ole aiapoode vajagi - Prismast läbi tormates haakub ka daaliajuurikaid sappa. ;o)
See õuna-karri lõng on juba üsna kollane ju.

deia ütles ...

nu vat jah, et mida mina siis juba viimased kolm aastat räägin siin, et need aianduskeskused ja -poed on saadanast :D

Aga linavästrikud on kohal jah. Ja eile lendasid kaks sookurge üle maja, kui ma rõdul seisin ja kevadet nautisin. Nii madalalt lendasid, et peaaegu oleks mul pead puudutanud. Eks ma ikke natuke ehmatasin kah :D

Tsiil ütles ...

Heinad juba lubatud, ma ei teagi, mida pudrule silmaks tuua siis? :D
Seda riisikasvatust ootan ma küll huviga!

Aidi ütles ...

See vahtralõng on hästi tore.
Neid isehaakuvaid taimekaupu olen mina ka kohanud. Seejuures ei ole soodasusega küll tegemist, pigem peitub selles midagi metafüüsilist.