esmaspäev, 18. aprill 2011

Aga mõni on kui loodud!

Sulav raske lumi tekitas palju kahju ja katkiseid puid. Kraapis ploome, katkus astelpajusid, närutas mände. Aga tuli välja, et üks mu aia asukaist teadis salanippi, mismoodi raske lumevammuse all hakkama saada ja mitte katki minna! Eriline nipp. Igaüks sellega hakkama ei saa.
Jutt siis keerdoksalisest sarapuust. Tema oli viimane, mis lume alt välja sulas. Olin 100% kindel, et ta on puru mis puru. Et õrn välismaine põõsake, mis temast tahta.
 Kuid tuli välja, et tema krussis okstel on võime end sobivasti kokku voltida ja murdunud oksi pole tal mitte ühtegi!


Puuke oli end Z tähe kujuliselt lume all kokku voltinud, nii et kui ma talle appi läksin viimseid lumeriismeid eemale lükkama, lükkas end seal välja nagu lehvik või liigendnuga.
Vot on nipid mõnel! Poleks osanud aimatagi. See foto on tehtud paar tundi pärast tema imelist :) pääsemist. Taim on igati tip-top, nagu poleks seda lume all kössitamist kunagi polnudki.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ta on Sul nooruke ja oksad on veel painduvad, hea, et oskas end ära päästa.
Meie oma on üle 10 aasta vana ja jämedad tüved rabedad. Ainuke lehtpuu, kes pilbasteks oli ja tuli väga madalalt maha võtta. Aga õnneks kasvatavad pajud enamasti uinuvatest pungadest uues võrsed.

Köögikata ütles ...

Mul oli äädikapuu nagu liigendnuga kokku volditud ja mõned põõsad niisama maaga tasa, aga välja sulades kerkisid ruttu püsti.

kaaren ütles ...

lahe. kuigi sarap on, nagu eelkõnelejad mõrkisid, rabedad.
ebahariliku kujuga taimi armastan mina kaa:)

Tsiil ütles ...

Kortsuline sarapuu on vahva. Ilus siis ka kui lehti pole. Hollandis nägin seda pea igas aias. Tal on üks oskus veel - ei taha pildile jääda.
:)