kolmapäev, 20. aprill 2011

Aed on nagu liimine

Korra lähed sinna ja enam ära ei saa tulla. Hoolimata tuulest mässasime peaaegu terve päeva lastega koos aias eile. Pool kasvuhoonet sai läbi kaevatud. Muld on seal hea, vii või näitusele. Ja kasvuhoones sees tuult ju ei tunne, nagu toas oled.
Ja riisumist ja okste, vanade lehtede-varte korjamist on palju.
Ja "uus" projekt on ka käsil. Vat ma mainisin, et see õunapuu-pink on kolme sodihunniku vahel. Antud momendil tõesti kole koht. Isegi pilti ei näita, nii kole on. Aga pildid on tehtud ja üles sätin ehk umbes kuu aja pärast kui koht ise korras juba. Siis on hea vaadata koledast ilusaks saamise protsessi.
Ja tiik on elus. Toimiv. Aga hirmsasti lehesodi täis. Ja enamik taimi seal on ka juba märku andnud, et nad on elus ja kikitavad oma rohelisi kõrvu: varsakabi, soovõhk, ubaleht, võhumõõk.
Ainult vist mu uhke palderjani on rotid talvel nahka pannud. Pidasid pidu vist. Pikk talv pani pummeldama. :) Ainult suur auk on selle koha peal, kus enne palderjan oli.

7 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Mina ei jõua kuidagi mõistlikul ajal koju. Kohe kade lugedagi :)
Tiigi uudiseid ootan ka huviga.

Kas see palderjan oli eriline või palderjani ongi raske leida-istutada?

Rottide talvelaks :D

MUHEDIK ütles ...

Kleebib jah kuidagi imelikult:D, lähed ja oled:)
Osa taimi on hilisema tärkamisega, ma ei ole küll palderjani kasvatanud, aga arvan, et praegu on veel vara hinnanguid anda, vast mai keskpaigaks saavad asjad selgeks.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ega sest kedagi ole kui nad ta nahka pistsid. See on see tavalinre metsast toodud palderjan. Lihtsalt naljakas fakt. Kõrvalolevad päevaliilia ja topinamburid on alles ja palderjani kohal tühi auk ... :)
Tiik tuleb vist küll korraks tühjaks tümmata, ai, see saab suur töö olema

MUHEDIK ütles ...

Miks Sa tiigi tühjaks tahad teha? See ei tee talle midagi head. Kui tahad neid lehti kätte saada, keera traatvõru, kinnita sellele hõre riie (marli) ja korja sodi pealt ära.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sodi on sees ka ja kõik topsid ja mänguautod ja ...

MUHEDIK ütles ...

Need sodid ja autod saad kätte kui vesi soojemaks muutub. Veevahetus teeb tiigile ainult halba, sees solberdamine hoopis vähem.

Köögikata ütles ...

No selle marlisärpaga saad natuke põhjapoolt ka asju koukida, kui piisavalt pika varre otsa selle kinnitad.
Hehee, ma hakkasin ükspäev puutüvekaitseid (need plastspiraalid) tiigis pesema ja poetasin peotäie veepinnale - kerge plast, küllap ujub ju. Ei ujunud, sibasid kiiresti põhja. Neid oli hea rehaga koukida - pii õhuaugukesse ja tuli ludinal.