laupäev, 19. august 2017

Ettevalmistused kohvikute päevaks 1. osa ehk personaalne teraapiaruum.

Kodukohviku korraldamise unistus oli meil juba ammu. Mõte tekkis ülemöödunud aastal. Möödunud aastal isegi jõudsime ideed teistele külainimestele lekitada aga pidevate vihmade tõttu jäi ikkagi ära. See aasta saime asja tehtud ja jäime rahule. Ühine otsus - kindlasti teeme järgmine aasta jälle. Peale meie kohviku oli tänavu veel kaks kohvikut, tegus seppade ja kultuuriprogrammiga külamaja ja tubli hobune, kes kaarikus rahvast sõidutas.
Ürituse ajal ei tulnud mulle meelde mitte üht pilti teha. Mõned siiski sai tehtud ENNE ja mõned PÄRAST. Tänu nendele saan ka natuke muljetada ja alustame ettevalmistustest.
Oi seda mäsu ja mässamist! Meil algasid ettevalmistused juba 2 nädalat varem. Oli vaja luua mõned teatud olmetingimused ja iluvigurid, milleta inimene end mitte hästi ei tunne. Võtame või kasvõi sellise lihtsa asja nagu see hea koht (nagu mu vanaema ütles) või metsapeatuse koht või koht, kuhu kuningas jala käib. Euroopa uhkemates sisustusajakirjades vahest ikka on imetletud läikivaid lumivalgeid vannitoa sisustusi, jälgigem, kuidas luuakse valmis eht- maalähedane personaalne teraapia ruum.

Kõigepealt siis mees kaevas, kolkis ja madistas ja valmis sai taoline kitsamat sorti puumaja. Sees on saepuruplaadist vooder, peal laudadest  vooderdis.
Uks ette on puhas taaskasutus. Ei mina tea, kust see vana klaasist aknaga uks meile kuuri alla sai. Kole oli ta, tolmune ja altservast ikka üsna kannatada saanud. Lapsed said ukse puhtaks rookimise töö enda kanda ja pole midagi öelda, väga tublid oldi ja madistati hoolega ukse kallal.

Uks sai värvitud ja kohale paigutatud. Klaasukse läbipaistvust pole karta, kauneim pitskardin mu riidekirstust (äkeste Köögikata sokutas selle ükskord mulle?) teeb tööd korralikult. Varjab ja ilutseb.


Kala sai sinna maalitud mõeldes ühele konkreetsele aiablogijale, samas sai puumaja omale veel kaks uut nime: Kalamaja 16 ehk Kuldkalade viimane peatuspaik. See viimane on küll rohkem sümboolselt. No ühesõnaga - luulelendu see maja igal juhul tiivustab.





Lisaks küünlaalusega peeglile on seal ka õmmeldud kott ajakirjade ja mõne raamatuga. Noh, et kui tekib vajadus midagi lugeda näiteks. Küünlaalusega peegel on otse loomulikult ennustamiseks või vaimude väljakutsumiseks.
PS.: selle maja tegelikku otstarvet tõenäoliselt tuleks teadlastel veel uurida aga personaalse teraapiaruumi nime on ta auga ära teeninud. Meie külalistele eilsel kohvikupäeval mõjus ta küll väga õnnelikuks tegevalt - kõik olid väga naerused, kui sealt tulid.
Jajah. Rohkem huumorit ja ilu meie igapäeva, lugupeetud kaaskannatajad!

10 kommentaari:

Tii ütles ...

See ruum on isegi nii ilus, et järgmiseks kohvikupäevaks, kus hulga rohkem rahvast tulemas, peaksite plaanima veel ühe lihtsama disainiga lisamajakese. Muidu kardetavasti hakkab teraapiamajakese ees vonklema pikk järjekord, mille lõpuosast mõnigi sabaline piinlikult naeratades eemaldub kuhugi vaarikavarte või tikripõõsaste vahele.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

No superlux majake :D iseasi, et kas sealt keegi ka välja tulla niipea tahtis, uudistamist kauemaks kui vajadusi :D

Nodsu ütles ...

Jessas, sealt ei saa ju enam välja!!! :D Maruäge ikka!

Milda ütles ...

Gunztizaalis, gunztizaalis... täitsa kunstinäitus!

Futu ütles ...

Seinad ja lagi üleni puha üle maalitud, pole mõisaski nii uhket.:)

Aedkutsub ütles ...

Nii ilus uks ja kogu see ukse tagune kunst, vau. :)

Anonüümne ütles ...

Olete ikka ägedad kogu perega!
maurus

Tsiil ütles ...

Mu sisaliku südamega maja kahvatus korraks :D VÄGEV! gunztizaalis neh! :D

mustkaaren ütles ...

See majake on seest palju suurem kui väljast. Ilus värviline pealeselle :)

Köögikata ütles ...

Oojaa, välja sealt küll ei saanud. Siiamaani õhkan kogu sellest romantikast. Ja tüllkardinaga suur klaasuks on väga praktiline ka - valgust sinna jagus. :)