kolmapäev, 20. juuli 2016

Kuidas hostadega mängida. Teooria.


  1. Googelda - varjutaimed. Tassi sealt nähtutest mõned koju ja istuta hostade kõrvale. Garanteeritud ilus tulemus aga selliselt mängides mängu ilu eriti ei ole.
  2. Ainult hostad. Palju-palju hostasid. Ühed suured, teised väiksed. Suured taha, väiksemad ette, imelikumad huupi vahele. Suur posu ühte ja sedasama sorti hostat. Põnev mäng aga mina oma 40 hostaga ja ühe kiviaia peenraga seda mängu veel mängida ei saa. 
  3. Sõnajalad. Aeglane ja põnev mäng. Salapärane mäng.
  4. Pinnakatjad nagu käbilill, akakapsas, lõhnav madar, jne. Seda nagunii. See tuleb viimaseks.
  5. Kõrrelised. Ilusad kontrastid tekivad hostade ümarate lehtede ja kõrreliste sihvakate varte-kõrte vahel. Jah.
  6. Astilbed. Vana traditsioon. Saab ilus olema. Proovime. Vana mängu ellu kutsumine võib olla igav aga kui seda ideed natuke arendada?
  7. Suuremad põõsad nagu variegata kontpuud, veigelad ... Lehemustrid sarnased, taime kuju hoopis teine. Tundub huvitav mäng olema. Seda mängu mängime kindlasti!
  8. Erinevad multshimaterjalid: kruusakivid, kergkruus, koorepuru. Erinevad looduslikud kivid. Trepid, sammukivid, kujukesed. Tõsine mäng. Seda uisapäisa mängida ei saa. Nõuab ettevalmistust.
  9. Hostade vahele taimi, mis esinevad vaid teatud aja- Kevadised sibullilled, ehk täpsemalt - tulbid. Harilik murtudsüda, laugud. 
  10. Värvid! Hostadega saab teha vinget värvimängu. 
  11. Suurused. See on nagu keks.

5 kommentaari:

Tistou ütles ...

Ma mängin mängu nr 2 ja 10. Algne plaan oli need uuekesed panna metsaaeda ja igale poole mujale laiali, aga nad nii tunduvad omaette seltskonnana. Tulid koos, jäägu siis kokku. Pool uuest hostapeenrast on kaevatud, nüüd välja edasi kaevama!

Futu ütles ...

Mina mängin nendega kogu aeg. Kui neid ükskord kolm aastat tagasi niipalju sai, et hakkas hinge matma, siis kaevasin neile päris oma peenra - hostapeenra. Ja nuputasin välja, kes võiks hostareservuaati pääseda (kes kannatab tigude all, kes tahab varju ja kes sobib ülejäänud pretendentidega kokku). Siis istutasin paika seitse suurt hostat, kes omavahel kokku sobisid. Nende hõlmade vahele istutasin ruutpesitsi veel mõned, mis vaatele juurde andsid. Mängu tuli mängida sellisel ajal kui hostad on täies lehes ja kõrgused-laiused-värvid kenasti näha. Selle mängu võitsid hostad 1:0. Praeguseks on suurtel juba kitsas ja viimane aeg väiksemad evakueerida.
Ülejäänutega saab mängida toppimise mängu. Lihtne. Kuhu mahub, sinna topin mõne hosta.:)

Kadakas ütles ...

Vägev teoreetiline ettevalmistus! Mina vist mängin reeglitevabalt - neid mänge kõiki läbisegi. Aga vot astilbedega enam ei mängi - nemad võtsid ka reeglitevabalt ja neist said minu aluselises pinnases kohe kääbikud, aga teemaarenduseks käivad hästi lursslilled. Oot, aga millal sul praktika algab ja millal me tulemust näeme?

MUHEDIK ütles ...

Teooriad on alati kõik väga huvitavad, aga kahjuks praktika nendega alati ei haaku. Meie mängisime ka mängu nr.2 ja ongi siiani nii jäänud, vahe algusega on selles, et nende vahele on istutatud mõned huvitavad puittaimed, musani abeeli, tulbipuud, magnoolia ja 1 ebajasmiin.
Hostad ja kõrrelised võiksid koos olla huvitavad, aga vähe on kõrrelisi, kellele sobivad hostadega samad tingimused.

Milda ütles ...

Ja 2 ja 3 ja 7 ja.... Ja kôike segamini ja on üpriski lôbus