laupäev, 15. juuni 2013

Pseudacorus Roy's Repeater


Eelmisel sügisel sai hangitud neli pseudacorus't, võhumõõka eesti keeli. Sordid:

  1. ps. Bastardi
  2. Roy's Repeater
  3. Black Gamecock
  4. ps. Double

Roy's Repeater oli nii armas, et tegi õiekese ka näitamaks ikka kuivõrd imekena ta on. Ta on küll väga väikseke veel. Sordiomadused lubavad meetri kõrgust taime, tema on vast kolmandiku loodetavast. 
Aga kõigile neljale meeldib minu pisike imelik tiik ja muutuvad iga päevaga aina priskemaks :))))))))))))))))))))))))))))

4 kommentaari:

haavaemand ütles ...

Olen vaadanud igasugu huvitavaid iiriste liike ja sorte ja alati tekib see küsimus, kas nad Eestis kasvavad.Pseudocarustega on asi nüüd selge.
Käisisn Sinu jaoks vaatamas, kas minu pisikesed valge laugu seemikud on alles. Aga see peenra osa on nii kinnikasvanud või siis on nad ka juba ära kolletunud, et ei leia üles. Isegi tulpide kogukonnad on juba täiesti kolletunud.
Vaatan kevadel uuesti.

MUHEDIK ütles ...

Su iiris on ilus, aga Sul oleks nad vaja üle kontrollida. Ehtsad pseudacorused on Bastardi ja Double, Roys Repeater aga pseudacorus x ja pole näidatud, kellega seda kollast võhumõõka ristatud on, peetakse liikidevaheliseks hübriidiks, mitte kollaseks võhumõõgaks. Black Gamecock on aga hoopis louisiana iiris ja tema käekäigust võiksid küll aeg-ajalt kirjutada,neid pole Eestis veel palju.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Aa, no selge, aitäh info eest, ma siis nüüd targem :)
Black Gamecockil läheb hästi :) nad on kõik neli võrdselt hästi edenenud, teevad ilusaid rohelisi lehti, ju neile meeldib mu tiigiauk :)
Thelal on ka samad sordid, need ühevanused, tal pisut teised tingimused, huvitav endalgi, et kas tal mõni neist õit ka tegi

Kimalane ütles ...

Huvitav, tihti käin siin lugemas.Aitäh!