teisipäev, 9. aprill 2013

Kevadise kärbse hingeelu


No mis asi see on? Ma küsin teie käest, et mis asi see on?
See oli eilane ilm ja ma tahaks tõsiselt teada, mida paganamat see tähendama peaks? Vahepeal lükati kelli vaid tunnikese võrra edasi, keegi pole palunud teda tagurpidi käima panna!
Nii et kes seda tegi, palun pange kohe õigeks!

Kevadise kärbse tunne on. Et oleks nagu kevad ja nagu pole ka. Uimaseks teeb selline asi. Ärkad aknalaual päikeselaigus, et oooo Aafrika ja vot siis näed aknast sellist vaatepilti:


Need kaared seal lumistel piltidel on mu punutud korvide sangad ... korvi kõrgus oli umbes pool meetrit. Oijah.
Egas midagi. Väike lohutussöömine st lohutustoiduvalmistamine abiks ikka.
Hakkasin katsetama oma miniatuurseid hautamispotikesi. Esimesena läksid potikestesse lõik kanafileed, porganditükid, kergelt läbikeedetud riis ja maitseained. Pisut vett ka.
Vesi mühises potist välja aga tulemus polnud paha, jättis väga tervisliku toidu mulje. Ja ega rasvainet ei kasutanud küll.
Teisena proovisime magusat. Tagurpidi õunakook. Alla puhastatud õunatükid, peale purukate ja kui kook ahjust välja tuli, asetasime shokolaaditükid kuumale koogile sulama. Ahh, vat see oli nämmadi-nämm. Ja paras ports korraga seal potikese sees.



Kolmandaks proovisin midagi hästi lihtsat. Toore kartuli tükid alla, kalakonserv peale (skumbria õlis oli maitsvam aga tuunikalapudi soolvees käis kah), paar sibulalõiku ja peale katuseks lõik juust. Vat see oli maitsev ja sellest ma nüüd edaspidi elangi. No toorsalatit ka ikka kõrvale ka.


PS.: esimene talvine taimekasvatus on oma vastuse ka saanud. Üks agaav, mille spetsiaalselt õue jätsin, sulas lume alt välja. Aga vastu ta ikka meie talvele ei saanud. Nii et agaav meie kliimas ikka ei talvitu.

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Tubli tüdruk, enne kevadist rabelemist on kõht vaja kõvasti täis süüa:)

Köögikata ütles ...

Päris ägedad potiroad! Mul väikseid potikesi pole, aga seda kalakonserviasja peaks kuidagi suures ka saama teha. Proovin ükspäev.