pühapäev, 4. märts 2012

Õhk on kevadine




Õhk on kevadine alates 29.-st veebruarist juba. Ajuti viskab küll ka pilves ilmasid ja külma tuult aga esimene telegramm kevade käest on saadud: "Pane kohve tulele ja sae oma võsa, sest ma varsti tulen!"
Ise ka ei kujuta päris hästi ette, et kuidas see välja peaks nägema aga noorendame see aasta tagaaias olevat sirelivõsa. Tõmbame maani maha. Aga kindlasti tuleb sellest üks põnev arheoloogia-alane kaevamine. Hakkame vana kola avastama. :) Teatavasti oli ju vanasti komme oma kola hekki pilduda. O tempora, o mores!
Mees juba alustas aga leidis, et üksi sellist tööd teha on ebamugav. Ootamegi nüüd siin haridustöötajate streiki, et elu pöörduks nii 100 aastat tagasi ja lapsekesed koolipingi nühkimise asemel hoopis kodus kenasti hagu raiuksid ja seakarjas käiksid. Sigu meil pole aga hagu st. võsa ikka jagub :) Töötegemist peab kah õppima.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Õhul on tõesti hoopis teine maitse, aga lumi on meil kõikjal veel üle põlve, kui üritan teelt kõrvale astuda, vajun nii sisse, et enam välja ei saa:)

Tööoskus on tarvilik asi, õpeta-õpeta

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Meil on ka lund kohutavalt palju. Ja jänesed on ka palju pahandust teinud. Vahest ei saa ma üldse aru, et kuidas need puud, mis meil suured juba on, et kuidas nemad suureks said kasvada. Kas siis jäneseid polnud?!

mustkaaren ütles ...

Jah, vanasti polnud j2neseid, muru oli k6rgem ja vikatid paremast rauast:) lapsed olid viisakamad, set kui sa seakarjas ei k2inud ja kaalikaid ei rohinud, siis syya ei saanud:D
Yks aasta ma sidusin noorte viljapuude ymber paksemat vanapaberit, avitas kyll. Sel astal on meie kylas rohkem hulkuvaid koeri ja j2neseid pole. Nagu vanasti, kui koerad hulkusid, kes siis kallist n88ri ja ketti looma peale raiskas.
Oo, seda kommet tean ma ka, et k6ikv6imalik prygi hekkidesse kallata. Uuemal ajal kallatakse lausa autode ja kaubikutega...
Siinkohal on mootorsae leiutaja t2namise koht. See oli yks esimesi suuri majapidamismasinaid, mis ma meie majja ostsin. See masin leiab rohkem kasutust kui esialgu arvasin.

Tii ütles ...

Kui sa oma sirelihekki just välja juurida ei kavatse, siis pole seal eriti suurt arheoloogiat vaja - prügi "vajub" tasapisi pinna alla. Tegelikult küll tekib uus pind langenud lehtedest ja rohukamarast. Sirelihekk ise kasvab kännuvõsust tohutu kiirusega uueks hekiks. Kesksuveks juba kännutüükad uue roheluse keskele kadunud.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Jah, ma olen sellist hekinoorendust ühe korra näinud. Sellepärast julgemegi selle ette võtta sest tulem on väga ilus.
Ega vanadelgi viga pole aga kole palju risu, kuivand tüvesid hakkab suvel silma.
Aga see arheoloogia võib põnev olla :D vanaaegsed pudelid ja masina-osad