neljapäev, 8. märts 2012

Aiatiik tubasel meetodil.

Sain eile väga omapärase üllatuse osaliseks ja kibelen seda ka kohe jagama. Ma olen tihtipeale mõelnud akvaariumi tekitamise peale aga kuna elame sellises majas nagu me elame (ahiküte, et kui ei küta siis on külm) ja sellisel meetodil nagu me elame (aeg-ajalt kipume mitmeks päevaks kodunt minema), siis ei ole see eriti tark idee. Ja akvaariumi idee on kõrvale lükatud. Koerte ja kassidegagi on ka piisavalt tegemist, ausalt öeldes.
A G A ! Kui Muhamed ei lähe mäe juurde, tuleb mägi Muhamedi juurde ja eile lilli kastes avastasin, et mul ongi juba akvaarium!



Nagu mäletate, oli mu vesipalmil palju poegi, nad kasvasid mul aiatiigis hulganisti ja jõudsasti. Palju sai neid ära jagatud aga palju jäi ka järgi. Ei raatsinud neid lohakile jätta, vaid pistsin paar potikest laia keraamilisse vaasi, et las olla. Riisitaimed olid kah samas potis. Üritan seal ikka piisavalt vett sees hoida, raskustega küll, sest kassid kasutavad seda potti oma jooginõuna. :) Noori vesipalmivõrseid armastavad nad ka närida. Lohutuseks neile, kes ka vesipalmi kasvatada tahavad aga kassi tõttu seda teha pole saanud (nätsutab palmikese päris koledaks), nad tahavad ainult noori võrseid! Kui taimel juba hoog sees, siis nad teda enam ei mätsuta.
Eile aga avastasin, et kassid pole ainukesed, kes vesipalmipotist kasu saavad. Potis ujuvad/uitavad kolm mudateo-pojukest. Ju nad tulid koos tiigimudaga sügisesel ümberistutamisel kaasa.
Akvaarium missugune!

5 kommentaari:

elfriide tramm ütles ...

muide, mul on olnud akvaarium ahiküttega korteris, kust ma aeg-ajalt mitmeks päevaks minema sõitsin ja kord asjaolude sunnil suisa paar nädalat talvisel ajal eemal olin. akvaariumiga ei juhtunud mitte midagi (kaladega ka mitte). lisaks võiks akvaariumis nagunii olla pisike kohalik küttekeha (siuke tilluke pulk, mis vett soojendab).

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:) Ära ahvatle

MUHEDIK ütles ...

Jaa, igasugusemaid riistu on akvaariumi tarvis, soojendajad ja õhutajad ja mingid söötmisnõud, kuhu võid kasvõi kuu aja toidu valmis panna, lihtsam igastahes kui kassidega, nad ei roni veest välja Su palme nahka panema ja aias ka pahandust ei tee:D

A mis Su riisist sai, ma ei mäleta, et keegi oleks pudrule kutsunud

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Riis õitses aga kas ta seemneid ka tegi, ma ei saanud arugi. Nii pisikesed olid need seal otsas Nii et puder jäi seekord ära. :D Paastume edasi iccc

Köögikata ütles ...

Huh, ärge rääkige mulle kasside pahandustest - meie vanake on otsustanud mulle sõja kuulutada ja olen terve nädalavahetuse tema erinevait väljaheiteid koristanud kõikvõimalikest kohtadest. :o( Hetkel eelistan ka tiigitigusid.