teisipäev, 29. märts 2011

Sai, tomat ja kevadine taustsüsteem

Kõik siin ilmas on suhteline. See tähendab, et mägi on nii kõrge kui kõrgelt vai madalalt Sa seda mäge mõõdad. Nii ma siis vaatasingi lumehangi ümber maja ja juurdlesin selle üle, et kas nad on ehk siiski juba väiksemaks sulanud või olen hoopis mina paksemaks läinud. Na vat! Söö vähem, siis on olukord hulka selgem!
Hea retsept:


Hapukoorega muretaignast põhi ja kaas. Keskele õunad kaneeli ja suhkruga. Või kodujuust suhkru, kaneeli, 1 muna ja jahuga. Väga hea sai tuleb! Nämmmmmm

Nii et mul pole õrna aimugi kas kevad tuleb või ei tule. A igaks juhuks ikka valmistun. Esimene aknalaud on täis.


Tomatid Beta ja Tolstoi F1 ja 1 Golden Königin. Ja üks paprika. Ja porru-potsikukene. Ja seller ja basiilik. Tavalised asjad nagu ikka. Ja Sa vaata kui lahe ämblik mul seal akna peal on! Ei ole ise tehtud, sugulane tegi.
Tomateid on mul liiga palju, osa jagan kuskile mujale.
Kevadine uute taimede kokkuostmise vajadus:, seda mul see aasta pole. Täpsemini öeldes: OLI aga tegin oma roniroosi tellimuse ära ja nüüd on süda rahul ja muud polegi vaja. Pealegi on aias ringi jalutades näha, et tänu jänestele ja lumele tuleb nii mõnestki noorest puust loobuda ja midagi asemele otsida. Nii et jahhh...laadale lähen. Kevadel korraldatakse ju laatasid! Nii et lugupeetud puude ja vaarikate ja muude roheliste tutsakute müüjad! Tulge kas Roosna-Allikule või Türile või Jäneda kevadlaadale ja seal ma siis vaatan seda asja. Ma pean kõigepealt nägema, et mis mul seal lume all üldse toimub.

9 kommentaari:

Helve ütles ...

mõnus kohev sai. ämblik on eriti lahe sell, ta Su taimed juba nii suurteks kasvatanud. hästi kasvatab.

nii et teil siis ka näljased jänkud. nendega peaks midagi ette võtma. jänkudega, ma mõtlen.

kena kevade jätku!

MUHEDIK ütles ...

Eks me vist kõik taha näha ja teada, mismoodi see aed pärast lumesulamist välja näeb. Aga meil on hanged raudselt kasvanud, 3 päeva uputas sealt ülalt lund alla tulla nagu südatalvel. Äkki ongi Su isuäratavad magusad küpsetised selles süüdi?


hypersoo

Anonüümne ütles ...

No, viimases otsas on need hanged ikka ainult kasvanud:( Hea uudis on aga see, et mul lähevad kohe lumi-ja märtsikellukesed õitsema:)))
Svea.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

No kus kohas nad Sul õitsevad?! Aknalaual potis? Õues on meetri jagu lund!
Ainult kaktuse pealt ja kiviktaimlast on ära sulanud.

Köögikata ütles ...

Mmmm, peaks ka ikka täna midagi küpsetama. Homme viimane puhkusepäev, aga see kulgeb esietenduse ärevuses...

apsimpu - peaaegu, nagu ampsti

Anonüümne ütles ...

No, mul on ikka mitmest kohast maapind välja sulanud ja kellukesed istutatakse ju sinna, kus esimesena lumi ära sulab. Neile on lihtsalt vaja ühte päikselist päeva, siis kohe õitsevad ka. :) Seal kellukeste juures saab varsti juba riisuda:DD Mul sinna juba pinkki veetud, et oleks hea päikest võtta:D
Svea.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vaat kui hea koht! Mina olen sellise koha peale solgiaugu teinud ... :D

Hiline ütles ...

Ega tea jah, kes lume all ellu jäävad, mu pea meetrised elupuud kuhugile kadunud, võrkaia kõrguse järgi peaks lund olema vast 50 sm jagu, aga ainul üks paistab poolest saati välja :( Sajab jälle lund

kaaren ütles ...

ka meil on Jääaeg IV osa.