neljapäev, 10. märts 2011

Online küpsetamine jälle. 2.osa ehk keedutaigen puuküttega pliidiahjus.


Enne kui alustasin keedutaignaga, segasin lõunaks kõigepealt ühe piruka või saia või koogi või misiganes tema nimi on asjanduse kokku ja viskasin ahju.
Koostisosad: 2 muna, purk kodujuustu, 100 gr margariini, paar purustatud keedukartulit, paar spl konservmaisi, ribadeks hakitud paprika ja valge sibul, hakitud sink, natuke hapukoort, jahu, riivitud juustu, soola.
Kõik segada kuni tainas on paks aga siiski voolav. Valada võitud ja jahuga puuderdatud küpsetuspannile ja küpsetada kuumas ahjus.
Väga hea soolane suutäis.
Ja ilus ka, värviline. On ju saabunud aeg kus inimene tahab midagi värvilist ja teistmoodi.











Teiseks segasingi keedutaigna kokku. Ega muidu poleks tegema hakanudki, igasugu kuumad potid seal retseptis, eks ole!?! , aga mees on täna kodus ja viis mul need edasi-tagasi siblijad toast jalust ära. Õue kelgutama.
Tõesti lihtne tainategu! Ma olin kindel, et jahu tõmbub klimpi kui teda kuuma vette valada aga ei olnud midagi hullu ega võimatut. Hiljem tõstsin kahe supilusikaga vormides parajad pentsikud pätsid küpsetusplaadile:


Jube kahtlased näevad välja küll, eks ole? :D Aga muidu oli tainas mõnusalt sile ja libisev.
Natuke küpsetamist kõigepealt 15 minutit nö. ahjusiibriga ( see on siis kuum ahi) ja siis 15 minutit jahedama ahjuga ( vahetasin ahjusiibri soemüürisiibri vastu) ja siis 20 minutit lahtise ahjuuksega(no et kokku ei vajuks). Kütsin ahju männihalgudega. Paras oli. Kui kasehalgudega kütta, peab ettevaatlikum olema, need teevad kole kibeda tule.
Sellised nad siis tulid:


Tegelikult on natuke ikka pruunimad kui pildil. Ise olen rahul, pole paha. Nüüd lähen kreemi vahustama. Nämm. Mul on maasikaid ka! ;)

2 kommentaari:

iirisesõber ütles ...

Ilusti on sul välja kukkunud ja kindlasti maitsvad.

Rimo ütles ...

VÄGA!!!