pühapäev, 14. oktoober 2007

Paprikad tuppa

Eile oli siis selline päev, et kui mees hommikul õue läks, nägi, et tuul oli öö jooksul kasvuhoone mõlemast otsast lahti katkunud. Ja külm oli teinud rõõmsalt oma hävitustööd. Tomatitel olid kõigil lehed külmavõetud ja ka mu kolme paprikat oli näpistatud. Tarisime nad siis tuppa. Tänaseks on üks neist peaaegu täiesti toibunud, teised kaks veel pisut norgus. Ehk ikka saab neist kõigist asja. Kollasel on otsas 12 väikest vilja + veel mõned imepisikesed punnid, kahju kui hukka on saanud.
Kui nad tuppa olid toodud, levis toas selline ebamäärane lõhn. Loodetavasti see lõhn ei lähe liialt tugevaks, ma ei saa nagu öelda, et see just kõige meeldivam lõhn on. Aga nii halb ta ka pole, et taimi kohe uksest välja visata.
Tomatid kogusin kokku ja tarisin tuppa kappi papist karpi. Seal oli eelmine laar juba peaaegu täies koosseisus punaseks läinud. Eks täna-homme läheb tomatitoitude tegemiseks. Näiteks tomatisupp. See on päris nämma.

4 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Tegeliqlt on see taim juba surnud. Paprika jaox on alla 10 kraadi suur sokk & 3-5 kr tappev kylm. Jah, meie k6ik, kes oma 97 toalille talvex tuppa peavad tooma, oleme j2lle h2ireolukorras:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei tea midagi. Nd mul praegu siin aknalaual päris tibi-tobi. Lehed ilusti kikkis enamus jälle. Ûlemised lehed, on jah, hukkund, a mis siis: ta tomati sugulane, küll kannatab kärpimist.

Kadakas ütles ...

Sa oled isegi kangelane, et vabas mullas kasvanud paprika potti said - ma kah ühe tarisin just paar päeva enne külma ööd tuppa, aga vist ei suutnud piisavalt juuri säästa -lehed longus ja iga päevaga läheb uus ports rohelisi paprikaid küljes punaseks, mis ma siis jälle ära korjan.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Eee, see on siuke süsteem, et istutad ta ilusti potti ja hoiad siis mõnda aega sealsamas kus ta kogu aeg kasvanud on. Soovitav vist on umbes 2 nädalat, see kulub juurdumiseks. Paprikatel jäi see aeg lühikeseks meil, vaid paar päeva. Ja eelmine aasta basiilikaga ei õnnestunud see asi üldse. Aga see aasta Mehhiko vanikkuljus on küll uhke. Praeguseks on end laiali ajanud nagu jõulupuu, talle sobis väga selline kolimine.