laupäev, 16. august 2014

Tee tööd, siis tuleb ka armastus

Õigem oleks vist öelda, et tee aias tööd - tuleb saaki aga kuna saak esindab ennast esialgu veel peamiselt õitena, siis see on armastus.
Täna on meeldivalt mittekuum ja suht kohustustevaba laupäev, nii et võin kasvuhoonet pisut korrastada. Seal oli vahepeal paras dzungel tekkinud, Mitte umbrohust vaid küljevõsudest.
Kui ma matsheetega raiudes kasvuka keskele olin jõudnud, nägin, et olen huvitava tomatitaime suutnud hankida. Näeb teine välja nagu kipslill, üleni õiesarikaid täis. Ja suured-suured on need sarikad. Tulingi praegu tuppa uurima, et mis sordiga tegu  peaks olema.
Kurki, tomatit ja viinamarja ikka saab juba aga vähe veel. See-eest aga alustame täna õunakoogi hooaega.



Enam-vähem on kõik potitaimed maha istutatud. Osadele tekkis ajutine peenar vanasse liivakasti, kust salatid välja korjatud juba.
Järgmisel fotol ilutseb mu ilus pisike punane tamm:



Minu lemmiktaim valge peenra osas on tegelikult praegu valgete servadega varemerohi. Eelmisel fotol teda näha pole aga ta näeb igati lahe välja ja on valgeservaliste seas kõige ägedama puhmiku loonud.
Järgmisel fotol teevad põdrakanepid kummardust aednikule.


6 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

See loss on ikka nii äge, et seda ei väsi vaatamast. Ajasid mulle ka isu peale, koti kuivbetooni ostsin juba ära, aga kaugemale pole suurt jõudnud. Lossi ma muidugi ei tee, mulle ei meeldi ideid kopeerida, aga igasuguseid muid pulki on pea täis.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Loss on äge jah. Mina ka ei väsi teda vaatamast :) Liiatigi, on mul ju värskelt veel meeles, see umbroohune ettevalmistusauk, mis mul selle koha peal mitu aastat oli ...
Minu meelest on nii et üks ühele kopeerida ju ei õnnestukski ja see oleks igav ju kah. Aga ideed kuidagi oma maitse järgi edasi arendada, vot see oleks igati lahe! Jään ootama, mis sa seal kokku keerad! Ma ju imetlesin teie vulkaani ka. Omamoodi on minu loss ju ka teie vulkaani koopia, tead kui äge ta on, kui õhtuti kõik küünlad lossi akendes põlevad!

Köögikata ütles ...

Loss on äge jah!
Aga see tomat peaks olema mu lemmiktomat - pisikesed kollased ploomtomatid, mmmmm, võrratult head kommi asemel näpsata.

Anonüümne ütles ...

Mul on ka seesama "Millionbells", mis ta päris nimi on, ei tea, aga kasvatab tõesti pisikesed kollased tomatid, maitsvad ja ilusad, aga minu omad meenutavad rohkem pirni.
Loss on Loss!
Maurus

MUHEDIK ütles ...

Loss varjutab kõik ägedad lilled, heinad ja tomatid :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Loss läheb nagu iga korraga ilusamaks :)