neljapäev, 28. juuni 2012

Pojengid tänavu


Otsisin ja otsisin oma blogist aga ei leidnudki. See oli vist ikka varakevadel 2010 (või oli varem ? 2009?) kui me oma suurest mitteõitsevast roosast pojengist poole ära võtsime, laiali lammutasime ja ümber istutasime istanduseaeda hekiks. Seal pole ainult roosat, Maxima Festiva paar taime on ka ja üks ilus tumepunane, nimi teadmata on ka. See aasta näitab see hekikene mulle esimest korda oma tõelist palet. Ilus on :) Ja kuna nad on ikkagi alles noored põõsad, nii ei tee nad ka suuri õisi nagu latakaid, nii ei pea ma neid ka toestama. Aga järgmiseks aastaks tuleb küll midagi välja mõelda. Nad on kõik kõrgekasvulised, ei saaks kuidagi ilma hakkama.

Do Tell



Primevere


4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ilus võimsalt õitsev hekk on kujunemas. Ja korrastatud pojengipuhmikud näevad ka peale õitsemist sügiseni head välja. `Primevere` on väga ilus, õrn ja puhas.

Hiline ütles ...

Pojengi hekk on väga ilus, olen kahes kohas näinud ja ühes imestasin, et toestamata, aga sealne peremees lõikab enamuse õienuppe ära, jättes igale õitsema kümmekond. Teises kohas oli toestatud nagu herned - 3-4 m vahedega olid pandud metallist 3 või 5 tuge ja veetud rohelised nöörid, kahelt poolt heki äärest ja teised toetamaks lilleoksi ka puhma keskelt. Kui poleks näidatud, poleks ise seda toestust näinudki. Oli ka endal tahtmine teha pojengidest hekk, aga siis saime berna... ja nüüd kasvab seal päevaliiliate padrik :)

Aga selle PrimEvere ja PrimAvere -ga väike segadus jah, õis paistab olevat sama, pojengikataloogidest pole veel seda leidnud, et kes ja kus aretas, ise sain sõbranna tuttava kaudu, kes tellis magic gardenist, euroopa üks suurimaid pojengikasvatajaid ja (hulgi- ja jae)müüjaid, arvata, et ka Thela soomest saadud sealt pärit.

Helve ütles ...

pojengihekk on eriliselt ilus.
Primavere meeldib - ah, musi lausa!

kaaren ütles ...

Kyll see pojengihekk saab ilus olema, juba praegu on tore vaadata.
Ja ebaoriginaalne, nagu olen, kiidan samuti Sinu pojenge - nii ilusad, 6hulised, eredad-heledad 6ied!
Suur t2nu vanadele hiinlastele, kes pojengi kodustasid.