Eile tegin teist korda elus kohupiimakorpe. Ai kui njammad kukkusid välja!
Põhjaks tavaline pärmitaigen kuhu segasin vürtsitamise idee tarvis sukaadilaadset toodet. No nii hea maitse andis! Ja seda ainet pole eriti keeruline teha midagi. Pesed sidruni hoolega ja lõikad selle kollase koore õhukeselt maha, hakid puruks, segad suhkruga, jätad külmkappi seisma. Õiget sukaadi tuleks vist keeta aga see keetmata segu jääb krehvtisem.
Kohupiima maitsestasin suhkru ja kaneeliga. Soojale korbile määrisime veel mett ka. Oi njamm, njamm.
2 kommentaari:
:o)
Mulle meeldib korp ja plaadikorp ainult vaniljega kõige rohkem. Ema toppis ka küll sukaadi, küll niisama sidrunikoort. No pole see. Ja siis ta tegi veel jahu asemel mannaga ja see polnud ka üldse see. Vot üks asi, mis lapsepõlves oli poes parem, kui ema tehtud. Kui siis ise tegema hakkasin ja raamatust leidsin vanilje või sidrunikoor ja jahu või manna, proovisin alternatiividega ja voila - leidsingi selle õige. :o) Seega on rosin ainus lisand, mida korbile peale vanilje veel vahel panen, ei muud.
Vaniljega peab ka proovima
Postita kommentaar