Ilmad sellised, et tähtsatest töödest tuleb esmajoones meelde vaid puhkamine. Tegelikult on paar asja veel. ;P
1. Kasvuhoone tuleb korras hoida! Kasta, rohida, ülearuseid võrseid ära korjata. Kedriku profülaktikaks nõge taimede vahele puistata. Kontrollida, kontrollida!
Tomatite saak tuleb fantastiline! Õnneks on köögiviljaaias ka sibulate peenar paljutõotav, eks varsti hakkame tomati kemüüsesid vaaritama. Kui kellegil on, võiks jagada lahkelt mõnd huvitavat retsepti.
2. Sibullilled tuleb välja kaevata. Pushkiinia, poeedinartsissid ja sitsiilia mesilauk.
3. Ravimtaimi tuleb korjata. Ikka tee jaoks: kummel, saialill jne.
4. Roosid alustavad õitsemist. Neid tuleb nuusutada. :)
5. Kõblada ja rohida
6. Ümberkolimisele lähevad ahtalehine pojeng (kasvab likvideerimisele kuuluvas peenras), Do Tell (kasvab kohas kuhu kevadel voolas kõik lumesulavesi, ei osanud seda varem aru saadagi, et ta "augus" on) ja Red Red Rose (kogemata istutasin teistele liiga lähedale, kitsas koht liiga) Aga sellega on aega.
7. Võiks teha korraliku fotodega nimekirja kõigist tiigi taimedest. Nii tiigi sees kui tiigi servas. Blogi tarvis.
Et seda paljast mullapinda liiga palju poleks seal tiigi ümber, kasutasin õige lihtsat nippi:
tarisin sinna suvitama kõik potitaimed toast.
Aga samas ma ka juba kujutlen, et mismoodi järgmisel aastal seal peenra kõrval istume ja kohvetame ja koogitame ja imetleme, et ohh, millised tulbid ja ohh, millised pojengid ja ahhhh, millised roosid. Jah. Ja niimoodi suvi otsa! Nii et eesmärk, EESMÄRK!, vot eesmärk, et milleks meile seda aeda üldse vaja on, see on ka tähtis! Aed asub Eesti keskel, Tartu poolt tulles paremat kätt põldude vahel enne metsa.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
4 kommentaari:
Vaata, äkki leiad mõne sobiva retsepti: http://108179.edicypages.com/hoidised
See punkt 7 on väga vajalik punkt! Tee see kindlasti teoks!
Kena kõrbemist päikeselises aias!(Meie kohal on ist osooniauk, miks muidu see päike tänavu nii valus on.)
Kui tahad puhata ja mängida, siis vist tulekski vahepeal seda ka teha.
Aga mina panen enamuse tomateid lõigutult sügavkülma, sobib suurepäraselt igasuguste toitude valmistamiseks kui enne üles ei sulata.
Tükike kaneelikoort ja loorberileht keedupotis annavad mõnusa maitse tomatiga hoidistele. Ja on korduvkasutatavad.
tomatilõigud sügavkülma! Nii hea mõte, küll need blogid on ikka kasulikud.
:D
Postita kommentaar