laupäev, 24. juuli 2010

Tänase päeva töö

Ennelõunase aja logelesin niisama maha. Hiljem võtsin end suurte jõupingutustega kokku ja läksime tiigi äärset peenart tuunima. Noh, seda aediiriste platsikest kaevama ja kobestama. Vihma on tulnud tublisti aga maa eriti märg küll pole. Aga kaevamiseks paras.
"Sikutasimegi" peenra pisut pikemaks:

See pole vist pildil eriti aru saada aga keskelt läheb suurematest paekivilatakatest rada veevõtu kohani ja ühel pool on aediiriste plats ja teisel pool on laiskvorstist aiapidaja "kaval nipp-kivihunnik"! St. et teisele poole rada on ka peenar planeeritud aga kuna ma teda praegu ei viitsi kaevama hakata, katsin lihtsalt maa kile ja kividega. Järgmisel kevadel siis tuunin edasi. Ma arvan, et sinna sobiks mõni siberi iiris. Agaeks seda otsustab kevadel.
Kilpkonna panime ka paika.


Mulle meeldib tiiki pildistada. Ilus tiik. Ise tehtud, hästi tehtud!


Tiik on nüüd põhimõtteliselt valmis. Tegelikult on meil küll olemas ka juba tiigi  ja tiigi ümbruse laienemise plaan aga need jäävad järgmisesse aastasse. No näiteks tahaks selle peenra kuni järgmiseni st. kõrvitsapeenrani venitada. Teeks sinna jälle mingi trepikese ja ... ja teiselt poolt teeks sillakese, õigem oleks vist öelda muuli (muulikese) ja ... veel ühe tiigi?!

8 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

On jah ilus tiik. Ja hästi tehtud kah! Ja mida rohkem neid on, seda uhkema järvistu saad:)

Hiline ütles ...

Vaat kui tublid olete, imeilusa tiigi valmis teinud! Minul võtab valmimine veel aega, hea kui järgmisel kevadel kõik paika saab.
Aga see punane astilbe - ma ju ütlesin, et seemik ja võib tulla mis värvi tahes. Imelik, et selles peenras ainult see kõrge tumedam lilla ja punane Fanal, aga "lapsukesed" kõik helelillad.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Aga väga ilus on see helelilla astilbe!
Aitähh kiitmise eest! Mul kõrvad kohe liiguvad!
Eks meil läks ka algul selle tiigiga segaselt. Mitu korda mõtlesin, et ahh, ei saagi hakkama.

Helve ütles ...

Järvistu on hea mõte.
Jäin minagi täitsa kukalt sügama, et ehk...

Kadakas ütles ...

Kui see kuumus kestab, ronivad su kõrvitsad ise varsti tiiki jooma...Meil juba on juurdepääsutee all-aeda blokeeritud. Pane neid kõrvitsaid kevadel, kuidas tahad, sügise poole on ikka kellelgi või millelgi otsas.
Aga igatsugu istutusalad sobivad sinna tiigi ümber hästi ja kilpkonn teeb kadedaks - sihuke rahulik ja armas.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Jah, kõrvits on see aasta vägev.
Muideks, mulle tuli meelde, et eelmine aasta kinkis mulle üks meie küla inimene kollase melonkõrvitsa. Võtsin sealt seemet aga ei mina tea, oli see äkki F1 vai mitte

Kiku ütles ...

Tekib kohe ka isu ühe veesilma järgi!

Köögikata ütles ...

Ilus. Ja kui neid saab mitu olema, on veel eriti kena.