kolmapäev, 27. august 2008

Vihm ei olegi kõike rikkunud

Pisikene ülevaade valgest aiaosast:

Pisike sellepärast, et vihm on seal ikka päris palju laastanud ja valgeid õisi pruuni-hallikirjuks teinud. Karikakrad on peaaegu kõik vasta maad, nelgil ja gladioolidel õied lörtsis. Eks neid vihmakahjustusi on ka fotodel näha küll ja küll.

Muideks, seda chelsea choppi katsetaks vist pärl-hõbelehe peal järgmine aasta. Kohati. Kui ma nüüd ei eksi, siis üks aasta ma kogemata tegin seda juba. Esimesel või teisel aastal siin maal elades. Varasuvel lihtsalt niideti kogu plats üle. Tollal ma ei teadnud veel, mis taimi siia maha jäetud oli.

Üldiselt jäin oma valge aiaosaga rahule. Vahepeal, peale tulpe ja ploome, tekkis küll nö. tühi auk, täpsemalt öeldes, ükski valge ei õitsenud. Aga ega sellestki polnud midagi, sest erinevad, valged/hallid/hõbedased/hele- ja tumerohelised puhmad olid ka vägagi vaatamist väärt.

Mingeid uusi taimi sinna ei planeeri, noh, välja arvatud mõned sibullilled. Krookused, sügislilled, linnupiimad(kahte sorti) ja vist peaaegu kõik mu valged tulbid. Järgmisel suvel ehk näeb ka õitsemas valget sõrmkübarat (Digitalis ) , loitvat tulinelki ja margariitasid (Tasso white Bellis perennis ). Ja suvikuid sinna vist enam ei planeeri. Välja arvatud juhul kui võõrasema suudab end ise külvata. Ja kipslille (pojengi kõrvale) ja peiulille (pinna ravimise eesmärgil).

Ma ei saaks öelda, et valge aiaosa kuidagi üksluine või igav oleks. Vastupidi! Selline huvitavalt rahulik ja pidulik. Ja tasakaalustav.

°°°°°°°°°°°°°

Ja kuna eelmise, punakuldset värvi postituse lõpetasin punase ja kuuma supi retseptiga (vabandust, juhatasin sisse), siis lõpetan selle valge postituse kah ühe sobivas toonis ja temperatuuris toidu tegemiseõpetusega:

ostsime Novaluxi poest jäätise tegemise topsikud ja panime sinna sisse astelpajusiirupivett. Üsna kanget. Nii saab täitsa mõnusat mahlajääd. Hädasti oleks nüüd vaja ka kuumasid päikeseküllaseid päevi, et seda mahlajääd õues limpsida.

Üks nädal aega jutti päikest ja sooja? Seda pole ju palju tahetud?

4 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Valge aed juba nii lopsakas - alles sa ju selle tegid!

Mis puutub olematusse suvesse, siis käib meiegi peres sel aastal kehva ilma trotsiks pidevalt jäätisetegu - mahlajääd pole päris teinud, aga tikrijäätist, sõstrajäätist ja nüüd, kus marjaaeg läbi, on külmikus ahjuõunajäätis.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kuidas Sa seda teed? Äkki kribad mingi pisikese õpetuse?

Kadakas ütles ...

Ma neisse pulgaga vormidesse pole teinud, lihtsalt kaussi või karpi. Põhikomponendid on maitsestamata või puuviljatükkidega jogurt (see paksem nt alma ahjuõuna, vahukoor vahustatult ja kuumutatud püreestatud marjad (kui on). Segan omavahel kokku (umbes 0,5l vahukoort 0,75l jogurti kohta), marjapüree jahutan eelnevalt ära ja siis kõik sügavkülma. Kui olen virk, käin seda iga tunni tagant segamas umbes 5 korda. Kui olen laisk nagu tavaliselt, ei sega, aga enne serveerimist võtan ca 20min varem külmast välja, et oleks pehmem lusikaga võtta.

Tegelikult leiad netist "õigemaid" retsepte, olen neid munakollasega jm variante ka katsetanud,aga see vahukoor+jogurt on kõige lihtsam.

Anonüümne ütles ...

Oh certain, it feels laughable, perchance Sometіmes moгe
or less dreadful, κnοws that , very ωеll.

Key humаn family гelatіonship with the Cгeator
is the bosοm, so suгe enough with header with
іnfеctions introduced into the deаd boԁy
oг the torso not having еqual defеnses.

When yоu wаnt find а аlly who wants to
baгter massages.

Also visit my blog: erotic massage