kolmapäev, 4. mai 2016

Tasapisi areneb ...


... see meie aiaelu.
Kasvuhoones olin juba üht-teist teinud. Sättisin viinamarju ja tegin väävlisuitsu. Kõik taimed, mis on õuepeenardes näppu jäänud, on potistatud ja kasvukasse kosuma toodud. Ja toataimed, mis kevadet ei karda, on samuti kasvuhoones juba. Täna viisin oma kolm tomatitaime ja kaks kurgitaime kah sinna. Ei tea, kas on vara või mitte aga toataimeks nad nagu enam eriti ei sobi. Kasvuhoone kurgid külvasin ka maha. Ja see aasta katsetame siis kasvuhoones õle-multshi. Esimese hooga jätab küll ilusa ja puhta mulje.

Õuepeenardes pole esialgu veel midagi jõudnud teha. Siit-sealt pisut korrastanud. Kui üle hulga aja õue saab, siis jooksen kui peata kana edasi-tagasi, mitte ei tea, milline koht see nüüd rohijat-kaevajat kõige enam vajavad. Appi tulevad taimed ja annavad ise järjekorra kätte.

Hoganase peenras olid põldkannikesed ilusa paksu vaiba tekitanud. Eks ma kaevasin nad kõik välja muidugi. Osa taimi toppisin ikkagi pottidesse, nad ju ilusad.


 
Tiiki lasti vett juurde, see äratas vesilikud üles, üks lubas end isegi pildistada.

Tiigis toimuvad üldse omamoodi lood. Mingi kaldakivi sammal on hakanud seal vohama.


See sammal on kõik kollase võhumõõga kasvukoha täis kasvatanud ja "aretab" seal omaette varsakapju. Vähe sellest, see sammal on tiiki nii umbes meetripikkused "habemed" kasvatanud. Tahab mu tiigikest sooks ümber vormistada.

6 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vahi samblavemmalt :D Eks me kõik tasapisi, kes saab rohkem, kes vähem aias mängida. Nii nagu olud ja võimalused on :)

MUHEDIK ütles ...

Just, ka meil pole veel kõik tehtud, küll sügiseks saab korra majja :) või siis järgmiseks kevadeks või....
Kas väävlisuits viinapuudele haiget ei tee?
Samblaga on lihtne, tõstad rehaga veest välja

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Ma omal ajal kartsin ka, et äkki teeb väävlisuits viinamarjadele liiga aga rahvas ütles, et ei tee ja praegu minu puid vaadates, ei ole neil tõesti midagi viga

Togram ütles ...

Ära nüüd peata kana küll ole. Küllap jõuad korra majja löödud ka.....sügiseks v uueks kevadeks (nagu Muhedik tabavalt ütles).

Mina jõuan (ilu)aeda täpselt nii palju, et ega väga ei jõuagi kõige selle tööl käimise ja taluaiatamise jm kõrvalt. Varsti tuleb väike hingetõmbepaus, juhei!

sa oled tubli!

Milda ütles ...

Vinged viinapuud, kui vanad ja mis sorti ja kas talveks vôtad maha jne

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Kõige vanem ja suurem on Aljoshenkin, see jäi pildile ka. Ei võta talveks maha. Viinapuud kardavad vaid esimesel aastal külma, kui noorukesed veel on. Hiljem ei ole neil külmadest ei sooja ega külma :)