reede, 8. aprill 2016

Kevad südames ja mõned plaanid

Eile sai miskit tehtud.
Alustasin rooside ümber kolimist ja kasvuhoones seni olnud helepunane nimetu kolis aeda peenrasse. Kasvuhoonesse olin ta pannud selle pärast, et esimesel aastal oli ta väegade niruke. Mõtlesin, et kas tast üldse elulooma saab. Eelmisel suvel aga laiutas ja ilutses oma suurte õitega kasvuhoones, mis kole. Keegi polnud seda õieilu ju nägemas seal. Raiskamine, eks ole?
Nojah. Paar roosi kolivad veel. Põhjuseks peenarde nö kokkuviimine. Lihtsam harida ja rohida. Üks roosidest jääb ka esialgu potitaimeks. See on see Indigoletta, mis õitseb teise aasta okstel. Aga neid oksi on keeruline säilitada. Kohati. Temaga on siis kaks plaani. Plaan A - leida koht, kuskil peenraservas, kus on mugav talle talvel igasugu spetskatteid peale panna. Tõenäoliselt Hoganase ühes servas isegi on selline koht. Plaan B - kingin ta kellegile, kellel on tema hooldamiseks paremaid kohti.
Nii et selle hooaja esimene istutamine on tehtud.

Ja minu aia kõige vanem mustsõstrapõõsas sai korralikult noorendatud. On veel jäänud mõned põõsad, mis liiga vanad ja lähestikku, need mul plaan välja kaevata. Aga ise ma ei jaksa. Olen oi-oi kui nõerk naesterahvas. Nüüd tuleb peale passida, et saaks oma meesterahva kätte. Ehitan mingi lõksu. Panen võrgud välja. Püünise. Kaevan teleka ette diivani kõrvale augu. Mees tahab telku ette diivanile minna aga tutkit - kukub auku. Siis saan ma ta kätte ja ta kaevab mul paar ülearust põõsast maja eest välja.
Vat kui hea plaan.

11 kommentaari:

Tsiil ütles ...

:) väga hea plaan !

mustkaaren ütles ...

Aga kui saakloom on oodatust tugevam ja putkab minema nagu noor põder, siis lihtsalt lõika põõsas maani maha, pane peale, khm, kanget ja rammusat lämmastikku sisaldavat ainet ja kata paksult kinni. Aitab isegi sireli puhul.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

see on küll nipp, mida pole teadnud :) aga jah, hooajal peavad lõksud väljas olema, nii siin kui seal, sest iial ei või teada kuna vaja midagi välja või sisse kaevata, kiva veeretada kms teha :D

Neljandik ütles ...

:D Mul käib mehe aiatöödeks püüdmine samamoodi

MUHEDIK ütles ...

Vaata, et ise oma lõksudesse ei lange :D

Togram ütles ...

ehhee!
Tore kuulda, et tublisid inimesi ka leidub. Aias asjalik ja pea töötab plaane välja nagu koorelahutaja. Vägisi meenub film A-rühm. Aga kui plaan ei tööta, siis oli ka film Macaiver kunagi. Kõik saab toimima, peaasi, et on teip ja taskunuga :D

Aedkutsub ütles ...

Jajah, kes teisele auku kaevab, see ise sisse langeb. :P Meenutab, et tuleb ka paar põõsast välja rebida . . .

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Jep. Võib ise sisse kukkuda, jajah. Mul pole midagi selle vastu, et üks tuulisem päevake uimaselt teleka ees logeleda.

Milda ütles ...

Pôôsakaevajat ja lôikajat oleks mulgi hädasti vaja. Vôrkude ülespanemisest vôi augukaevamisest pole tolku, potensiaalne nn ohver on puuteotandril. Lootus on mône noorema meesinimese maale tulekuga seotud:)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vat omal ajal oli vist majanduslikult kasulik - toimis mingi kokkuost - ja igas hoovis oli hulkapalju sõstrapõõsaid. Ei ole neid enam kallegile vaja. Tegelikult on kahju, et seda kokkuostu enam pole. Noored said raha teenida nende korjamisega

Eve Piibeleht ütles ...

Mul ei ole isegi lootust kedagi püüda :(, saakloomi siinkandis ei liigu