reede, 5. juuni 2015

Enne kui ma võtan end kokku, ...


... et teha kokkuvõte oma puudest-põõsastest (sest on juba, millest rääkida) ja kivirikkudest (sest nad on ühed mu suured-suured lemmikud ja väärivad eraldi postitust), vaatan niisama aias ringi. Lemmiktegevus praegu, teate. Varasuvehooaeg. Mida muud, kui imetleda aeda, kas enda või teiste omi. Teistes aiablogides on alanud iiriste hooaeg, nii tasapisi minulgi. Hoolimata, et olen iiriste koha pealt nö poisike, imetlemiseks ikka mõni on. Paar aastat tagasi sain rohevahetuse käigus sellised madalad kollased iirised. Superilusad.


Ja mis veel toredam! Nad klapivad minu Hoganase peenrasse ideaalselt. Sarnane kollane värv kumab vastu tsipa maad eemal - kollaseleheline pune.


Praegu on üldse üks värviküllane aeg. Kõik õitsevad. Esimesi õisi lõi ka mu nooruke iluõunapuu. Sordinime ma sellel ei tea.


Sarnast värvikuma pakuvad kõrval tulbid:


Tasapisi olen ka rohimistöödega enam-vähem järje peal. Mõni osa mu kiviaiapeenrast on juba täitsa ok. Peamine ülesanne ongi praegu hoida peenrapiir nähtavana, sest muidu niidab mees mul pool peenart maha. Aga puhkusesuvi puhkusesuveks, ma ei saa seda lubada. Iseendalegi üllatuseks - mul on päris huvitavaid taimi siia kokku tassitud.


2 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

See on nii tore kui enda aiast üllatusi on leida, ma ka leian, vahel võtab lausa kukalt kratsima :) mul küll peale enda keegi poolt peenart maha ei niida aga see on täitsa tõsi, peamine on peenrapiir nähtavana hoida :D

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:D