neljapäev, 28. mai 2015

Uued abilised, uued stiilid.


 Aiahooaja 2015 võib tinglikult nimetada pealkirjaga "Beebi ja mina".

See tähendab seda, et näiteks see maa-ala, mis seni maasikamaa oli, jääb sööti. Või mida iganes ....  liiga savine maa, ei mina jaksa seal sonkida. Teen parem uue peenra - kõrgpeenra- on pehmem muld hiljem. Kunagi punutud korvid on senini kasutuses, muld seal sees pehme ja kohev, ikka asjalik koht taimede kasvatuseks. Külvasin sinna kõrvitsaid. Läbi kaevasin korvi sisu kiirelt lihtsa plastmassist kühvliga.
Sellesse sööti jäänud maasse ei lähe labidas kah sisse.


Kasvuhoones aga tegutsen küll. Tomatid on kõik paika istutatud. Kurk külvatud. Viinamari on kubinal kobaraid täis.







10 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ja nii need uued aednikud / Aalujad tulevad, sest ema viis hälli lilleaeda :D Uskumatult tubli oled :)

Tsiil ütles ...

Hea stiil ja oi, kui ilus aednik :) Küll see maasikas ka kannab, savis või mitte :)

Krissu ütles ...

"beebi ja mina(sina) " kõlab nii imeliselt. See ongi üks imeline aeg ja imeline kingitus. Palju rõõmu koosolemisest ka aiahetkedes.

Neljandik ütles ...

Nii armas pisike aednik. Sügisel hakkab juba ogroodinalt oma nõudma :D Ma olengi varsti juba Kaisaga hädas, ainuke asi mida sügavkülmas veel küllaga jagub on mustsõstar :D Juurviljadest on ainult kartulit ja porgandit alles. Siis kombineeri ja mölla, et laps eestimaisest kõhu täis saaks.

MUHEDIK ütles ...

Lapsuke praegu veel vaatab, mida head ema talle sügiseks planeerib. Varsti tuleb ja korjab/nopib ise, ja siis tulevad külvamise ja kastmise ajad ka :)
Sellele savimaale pane üks vana vaip või must kile peale ja unusta see aastaks sinna, saad parima maa, kui pärast paksult multši ka paned.

Tii ütles ...

Tere tulemast, uus väike abiline.

mustkaaren ütles ...

Esimesel suvel on rahulik, abiline põhiliselt tuddub ja ei sega emal aedlemist, teisel suvel on juba jalad all ja maailma avastamise ohtlik töö kestab hommikust õhtuni. Ohjahh.
Ilusat suve jätku teile!

Anonüümne ütles ...

Issand jumal, Sul jagub veel aega blogimiseks! Ma panin üks päev kolm korda järjest tee vee keema... ja siis jooksin jälle vankris ärganud beebiga kärutama. Neljandal korral jõudsin siiski ka tee tehtud ja joodud, kiiruga :D
Svea

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Svea, sa naljanina! Keedan samuti päev otsa sedasama vett, et hommikuteed juua! Ja see lõppeb sellega, et mees tuleb koju ja mina huilgan - toitke mind!!!! Aga tegelikult läheb aina paremuse poole. Õpime tasapisi toime tulema ja kapp on purgisuppe täis ostetud

Köögikata ütles ...

Ohh, mul pole beebit, aga ikka keedan teevett kümme korda kuni lõpuks teeni jõuan...:D