kolmapäev, 4. juuli 2012

Traksid peale ... sirelile :)


Nagu ma siin ennist juba mainisin, asusin sirelipõõsaga võitlusesse, et ta tagastaks mulle kuuluva maa. Kuna ühe korra juba on see ülekaaluline alatu loomuga ennastäis (otseses mõttes) puurahvas meie kokkulepet rikkunud ja pidevalt üle lubatud piiride roninud, võtsin kasutusele täiendavad karmistavad meetmed!
Sireli ja mairoosi süüteod:

  • laiutamine
  • endast väiksemate st. pojengide ja rooside kiusamine
  • maa kuivaks imemine
  • umbrohuga ülemäära sõbralikud suhted


Nii et mis siis ikka, oksakäärid kätte ja lõikuma! Puhastasin umbes kaks meetrit peenrapinda, peaaegu sama palju kui paar aastat tagasi, kuid siis jätsin lihtsameelselt piirde tegemata.


Mingi x-kilematerjal maha, kivid otsa ja valmis! Seda kaetud pinda saab loomulikult pikendada.


Kivide vahele paigutasin kaks potti, ühe agaaviga, teise kannaga. Põõsake seal on roosaõieline robiinia. Tema sireli tegude üle ei kurda, tema saab hakkama, kuid talvel närisid teda samuti mingid loomad, oletatavasti kitsed aga mine sa tea. Istutan sinna oma suvikuid: astrid, tsinniad ja mõned tubakad. Ega seal korralikult kaevata saanud, see maa puha tulbisibulaid täis.


See suur punane pojeng sai hakkama veel seal mairoosi kägistavas embuses, kuid Nymph jäi päris jänni, kasvas kuidagi viltuseks. Aga noh, eks ta kosub nüüd. :)


7 kommentaari:

Köögikata ütles ...

ma peaks sama tegema nende va pargiroosidega...

Hiline ütles ...

Super! Sul veel parem idee, ise ei tulnud selle pealegi, et rasked maakivid panna, kergkruusaga peenutsemine maksis kätte - mutid songisid kile alla suured kuhikud, millelt see kerge kate punnu pani ja proovi kilet lõhkumata neid suuri kühme tasandada. Esimesel võimalusel teen ka selle sireliheki aluse korda.

Tii ütles ...

Ilus müür. Aga ega sirel ja roos ei jäta. Eks sa saad neid veel korduvalt tagasi tõrjuda.

MUHEDIK ütles ...

Ei jäta jah. Kui nad ei saa sealt lähedalt end maa peale pista, ilmuvad 3 m kauguselt:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Jajah, võitlus jätkub, see on selge! Aga järgmisel aastal on siis pisut lihtsam ehk seal läbi kaevata pärast tulpide lõpetamist. See aasta ei pääsenud ligigi

Anonüümne ütles ...

Lugesin seda postitust ja sirelist ning roosipõõsast hakkas lausa kahju - nii palju halbu mõtteid nende aadressil ja ometigi tahavad ka nemad lihtsalt ilusad olla ja inimest rõõmustada.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ole mureta, anonüümne õnnetu, kõik juurikad koguti kokku ja istutati kohtadesse, kus nad võivad ilusad olla ja mida iganes ja ei ole seal ühtegi pojengi, millele selga ronida.
Ps.: lugupeetud anonüümsed, mõelge omale ikka mingi väljamõeldud nimigi alla kirjutamiseks, see pole keeruline