neljapäev, 2. veebruar 2012

Üks hea uudis siiski on ... ja teine vist ka ...

No külm on, auto ei taha käima minna, lapsed ei pääse lasteaeda, elektriradikas undab abiruumis, et veetorud ära ei külmaks, puid läheb ahju nagu ... nomaitea ... muudkui läheb, aga üks hea uudis mul ikka on. Teate, mõned nädalad veel ja siis tuleb kevad. Ausõna. Esimest märki ma juba nägin. Lillekasvataja ostis poest kaks pakki seemneid, ütles, et hakkab pihta. See on kindel märk sellest, et ega kevad taeva jää. Või põõsa taha. Ma ei tea täpselt , kus see kevad asub.
Teine hea uudis on ka. Iseasi, et kellele hea. :) Filosoofia õppimised said ühele poole. Järgmiseks on psühholoogia. Täitsa üllatav, et on aga huvitav on. Ja mõtlikuks teeb. Loen igasugu isiksuse häiretest , see on see kui inimene on natuke vaimses mõttes vormist väljas. Nooh, natuke kuni palju. Loen nendest omadustest ja järjestikku tulevad igasugu erinevad inimesed silma ette. Tuttavad minu pikast elust. Poest, haridusasutustest, tänavalt, riigikogust :D hahahaa Ja mõtlen tasapisi, et kus maailmas me küll elame? Ja et elu on raske. Ja et hea on, et ise korras olen :D Ja et miks ... ja et ... äää
 Aga hea uudis number kaks ongi see, et mitte üks aaluja mulle silma ette pole tulnud. Elame vist liiga teraapilise sisuga elu, et kuidagi äärmuste radadele minna. Jätke siis meelde, et ei kipu kuskile valimistele, jääge ikka oma mulla sisse kõpitsema. Siis ei anna te põhjust ühele -1,5 tasemel psühholoogile.

Tuleks kevad juba. Temperatuuri- ja psühholoogia-jutud pole üldse nii huvitavad kui see, et mida keegi kuskil jälle kokku ostnud on.

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Külm on tõesti, täna esmakordselt -25,6C, aga see ongi see normaalne Eestimaa talv ja ehk saavad mõned puugidki hukka.
Ja oma heade uudistega sunnid mindki vist enne ostmist oma seemnevarud üle vaatama.

No aga see normaalsuse ja ebanormaalsuse piir on nii nagu püksikumm ja vist oleneb ka sellest, kummalt poolt vaadata:) Äkki ongi nii, et me ise olemegi need kõige suurema häirega, sest need kõige normaalsemad meie tegemisi ja kilkeid vist päris täpselt ei mõista.
A psühholoogia ja veel need erinevad tehnikad sinna juurde, on huvitavad küll ja seos praktikaga veel huvitavam, enda suhtumise ja tõlgendamise küsimus suuresti. Tean, sest töötasin pikalt erivajadustega inimestega. Edu Sulle tarkuseraasukeste korjamisel!

Mariihen ütles ...

Hei, Lillekasvataja! Sul on jumalast õigus, et esimesi kevade saabumise märke on näha - ma olen ka juba esimesed seemnepakid kokku ostnud!
Hakkame aga varsti peale!

Ja külm on tõesti! Meie koolis ei ole kahel päeval mitte ainumast last olnud. Praegu, poole kaheteistkümne paiku on rõõmsasti -26,7 kraadi. Prr! Kus põõsa taga see kevad siis kükitab? Sikutaks teise sealt põõsast välja, klopiks lume seljast maha ja näitaks näpuga, et vaata, päike käib juba kõrgelt. Tahaks näpud mulda pista!

mustkaaren ütles ...

yhte hullu Sa siiski tead:) mul on palju maaniaid ja kiikse! Minu arvates v6ib inimene olla vahepeal p2ris imelik, aga p6hikriteerium ravi ja eraldamise joks on siiski see, et kas ta on endale ja oma l2hedastele ohtlik ja kas ta tuleb elementaarsete asjadega toime. Kriitiline mass aga on nt absoluutselt k6ik alkohoolikud, kes v6ivad kyll t88l k2ia, aga kelle olme ja toimetuleku eest peavad teised hea seisma ning reeglina terroriseerib alkohoolik oma l2hedasi. See on aastasadu kestnud probleem, kahjuks on meie kultuur alkoholist ja selle m6judest ning tagaj2rgedest l2bi imbunud ja seet6ttu yhiskond v6tab s6ltlaste tekitatavaid probleeme, sh v2givallakuritegusid, laste probleeme, s6ltlaste endi ja nende peeliikmete isiksuseh2ireid jm otseselt v kaudselt suuri kahjusid liiga leebelt.
Praegu on paras aeg paljud pika ettekasvatusajaga taimed kylvata, nii suvikud kui pysikud, ja neid on palju. Juba on ka valgust, ainult peab erinevaid sooje kohti nuputama hakkama - kylm tahab m6istuse 2ra v6tta, varvastest-s6rmedest k6nelemata.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ahh, vaata kui põnev, et Muhedikul sellised kogemused on. Ma olin 100 % kindel, et Sa oled aedniku haridusega aednik ja Sinu abikaasa samuti. Saab ikka petta aeg-ajalt :) ja ikka positiivses mõttes, kas pole tore?

Mulle nii meeldib kui aiablogid hakkavad üksteise järel mullapotikestes võrsekesi presenteerima. See on nii armas. Ma kohe ootan seda.

Oi jah. Kaaren, muidugi. :D Aga Sina oled ka ainus aednik, kes üksvahe seletas, et jagab oma taimed laiali ...mitte et tassib aga rõõmsalt kokku; tee järeldusi. Ja võta huumoriga.

MUHEDIK ütles ...

:) no Sa oled ikka päris kõvasti petta saanud. Kuigi tänapäeval pole ka mitu haridust mingi utoopia, iseasi, kas kõige kohta paber ka on

mustkaaren ütles ...

Ma vist olen ka ainus, kes kuude kaupa lamav haige on olnud ja ahastusega vaadanud, kuidas armastusega kogutud aed ja majapidamine hukka l2hevad ja sugulased ainult kaugel ohivad, et olge ikka tublid, kyll te hakkama saate, ja seej2rel omavahel parastavad vms.
Ilma seljal6ikuseta oleks mu lapsed juba lastekodus ja maja maha p6letatud, aiast ei oleks yldse p6hjust juttu teha. Ma kardan, et selliseid asju ikka juhtub ka, ainult et need naised on suurest masendusest ja h2bist vait ning me ei kuule neist kunagi. Elu on selline.

mustkaaren ütles ...

Paljud meist on p6him6ttelised tudengid elu l6puni:) sest armastatud hobi tekitab pidevat hasarti ja uudishimu uute uudisasjade j2rele. Ma saan ka ainult imestada, kui rumal ma aastate eest v6isin olla, ja kui palju huvitavaid ja kasulikke tarkusi v teooriaid olemas on.