laupäev, 4. veebruar 2012

Külma -28 ja mida keegi teeb selle peale.

Ahju kütmisest ma ei räägi. See käib topelt, nii hommikul kui õhtul, ahju esisel on puuriit sama suur kui ahi ise. Põrandad on külmad, topin igale poole omi vaipu. Üks tumesinise-kreemivärviline paks trikotaazvaip on ära müüa kah, juhul kui keegi peaks huvi tundma. Ruuduline. Ise hakkasin praegu lõppude lõpuks oma öko-projektiga pihta. Koon kileribadest vaipa.


Päris põnev krõbisev pind jääb. Hiljem kolib see vaip kas sauna või esikusse, eks hiljem näha ole.
Mõni teine aga naudib aknalaual päikesesooja ja muudkui idaneb:


Salatkressil käib see asi kähku. :P Varsti saab ampsu rohelist vitamiini!
Aga mõni pole üldse aru saanud, et mis külmakraadid õues on:


Märkasin täna hommikul, et akna taga mul rohelised lehed alles ... roos Linderhof kasvas möödunud suvel nii võimsaks, et niisama lihtsalt talvele alla vanduda ei kavatse. Sügisel tahtsin kangesti ta varsi maapinnale vajutada, et kattega katta aga ei õnnestunud. Varred olid nii jämmeks kasvanud, et niisugust enam ei painuta. Lootsin väga, et talv jääbki selline pehmeke, ehk roos saab võimaluse oma uhked varred säilitada. Kookoskangast ribasid ma ei kavatse enam kasutada. Seal vahel säilus tõesti soe temperatuur, see tähendas, et ka hiired soovisid seal vahel talvituda. Jäin niimoodi mitmest plataanist ilma.
PS.: oma aiapäeviku tegemiseks ideaalne aeg. Oma tähtsamad taimed tuleb ikka üles märkida, jms

3 kommentaari:

Nodsu ütles ...

Kileribadest vaip on vahva. Kunagi ammusel ajal mul vanaema tuttav ka tegi, vanaema veel tükk aega korjas piima kilepakke jmt... väga asjalik vaip oli (eks seal oli lisaks kilele ikka kangast ka) vannituppa ja kestis ikka paarkümmend aastat, viimaks pudes lihtsalt laiali... Mis tänapäeval viga siukest vaipa teha, üks kilepakend poes uhkem kui teine :).

Roosile aga vaprat vastupidamist, küll oleks kahju kui külmapoiss ta endale napsaks. Ma viimasel hetkel sain ikka oma Flammentanzu maha painutatud (isegi lumeteki sai lisaks kuuseokstele selga), ta mul ju esimest aastat, eks näis, kuidas selle talve üle elab...

Tsiil ütles ...

Kas see ruuduline on endiselt saadaval? Mina oleks huvitet küll. :)

Saaks mõne põranda soojemaks :D

MUHEDIK ütles ...

Ma varem ka põdesin igasuguste talvitajate pärast, aga nüüd olen vist immunsemaks muutunud, tänapäeval on enamvähem kõike võimalik kergesti asendada. Vaid üsna suurtest puudest on kahju, neil läheb sirgumisega ikka veidi aega, kuni....tuleb jälle üks külm talv