esmaspäev, 27. juuni 2011

"Butter and Sugar" ja tiigipeenar

Suures tiigivaimustuses hankisin eelmine aasta kolm siberi iirist. Üks neist, "Butter and Sugar" leppis siinse elu ja oluga ja tervitab mind kahe õiega:


Teised kaks aga vinduvad. Naabrinaise käest saadud sinine võttis ikka lõpuks hoo sisse aga see teine valge iiris "White Swirl" on õige niru. Tea siis, et mis neile ei meeldi. Kaevasin ta välja, juurikas oli ilus, istutasin teise kohta. Ehk ....
Tiigipeenra ehitus kulgeb aeglaselt aga kindlameelselt. Esimene trepiaste sai valmis:


Palgid on toestuseks, keskel kivide ja liivaga tehtud kõndimise rada. Servades istutuspaltsid taimedele. Ega rohkem pilte poolikust peenrast enam ei tee. Head pilti on raske saada kui poole peenra asemel on mingid mulla ja mättahunnikud jms. Teen oma kunstiteose ;P valmis ja eks siis pildistab igast ilmakaarest. Nagunii kolivad ju taimedki seal veel jupp aega edasi-tagasi. Ainuke, mis kindlalt paigale jääb on see trepinurk:


Seal tekkisid kivide vahele sellised toredad tühimikud. Toppisin sinna ühe sõnajala ja tumedalehelise helmikpöörise. Nende alla peenrajupikesele istutasin hosta Ginko Craig`i, tema on hostade seast üks mu lemmik. Ei tea ise ka miks aga no ta on selline vahva.

Nii ja nüüd ma lähen pliiatsi ja paberiga õue, sest terve ports taimi omab sordinime siin aias vaid pisikesel plastikust tükikesel enda kõrval. Elu on näidanud, et see pisike plastikutükk pole eriti purunemiskindel. Täpsustan, ta võib lausa sodiks, no tuhandeks killuks puruneda.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Siberlastel pole häda midagi, nad lihtsalt põevad esimesel aastal, sest neile eriti ei meeldi see lõhkumine ja ümberistutamine. Mida kauem nad ühel kohal elavad, seda parem.
Et nad kiiremini kosuksid, murra peale selle kui õie ära näed, nad maha. Küll Sa järgmistel aastatel imetled neid:)

Tsiil ütles ...

Palgi kasutamine on väga hea idee! Mul ei ole veel midagi ette näidata, aga olen mõelnud, mis ja kuidas edasi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Poolikut tööd võib ka näidata. :)