reede, 31. august 2007

Sibulamöll algab


Sügisesed rõõmud: saabus esimene tellimus posti teel. Kahtlesin küll, et kas rohelist kasvavat taime saab üldse normaalselt pakiga saata aga tuleb välja, et näe, saab küll! Nii saabus päevaliilia Sammy Russell. Väga ilus, isegi õienupud küljes.

Enne ja pärast:

oli juba ammu plaan meie trepi ümber natuke lillepeenart aretada. Trepi tagumine pool ju täiesti tühja täis, häiris kuidagi silma. Sai sinna siis kaks "pesa" tehtud. Kividest tahtsin kasutada just vana korstna kive, selliseid ühest kuni mitmest telliskivist tsemendiseid müürijupikesi. Mõni tavaline põllukivi leidis ka siiski sinna koha. Need vanad korstnatükid on kohati justkui väikesed kunstiteosed/ skulptuurid. Ise jäin tulemusega üsna rahule, iseasi kuidas kogu see kupatus pildile jäi. Uues peenramoodustises
leidsid kohad endale sinine iiris, pundar poeedinartsisse, värske aiaperekonnaliige Sammy Russell ja sutskasin mulda ka esimese satsu tulbisibulaid.
Muide, kui pilt suuremaks teha, on näha kuivõrd kange umbrohi on punane jänesekapsas. Ta on ennast trepi küljes olevasse prakku ära mahutanud.
Kaufmanni tulp Heart's Delight
Esimene aasta (samuti kunagine postitellimus, toona väga negatiivne kogemus) oli ta väga niruke, ei saanudki õieti aru, et mis ja kus. Teisel aastal õitses ta väga ilusti ja esines uhkelt oma triibuliste lehtedega. Siis saabus talv 05/06 ja kevadel olid vaid paari cm pikkused lehekesed näha ja muud polnudki. See aasta õisi küll ei näidatud aga leherosett oli igati soliidne ja hiljem sibulad päris kobedad. Eks näis siis mida näha on kevadel 08.
Ûleüldse oli tänane päev väga töökas. Kogu pere oli suures toimetamise hoos. Mingi hetk vaatasin aias ringi ja nägin, et mees tassis laudu varju alla, poiss taris kuivi küttepuid sauna, mina kraapisin eelräägitud peenras ja tüdruk kaevas keskendunult liivakastis. Paar päeva on nüüd aega, et vana ehitusprahti koristada ja katuste alla uut ruumi teha uuele kraamile, mis peaks kohe-kohe tulema. Väga asjalik õhkkond oli. Ja päris palju sai ära tehtud. Loodetavasti jagub seda töövaimu ja ilusat ilma ka homseks-ülehomseks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kaaren, logimata:
Progress! Muide, julgexin n6u anda: sygisel kalla parkymmend cm turvast talve6rnematele tulpidele peale, aga m2rcis j2lle ettevaatliqlt v6ta 2ra. Ma olen kyll peenemaid taimi sygisel mullanud.