kolmapäev, 8. august 2007

Ilus

Praegu on meie aias saadaval igat sorti ILUSAT. Sellest ilust siis ka mõned näited: 1. õuepealses lilletünnis kasvab kuumaasikas. Ilus, et ta seal on ja ilus, et korraga liiga palju marju valmis ei saa. Muidu oleks mu Väike Abiline vist pisut täpiline.
Olen tõeliselt rahul selle tünniga. Järgmine aasta istutaks sinna vist rippuvad mungalilled. See aasta kahjuks ei ripu seal miskit. Petuunia sattus sinna see mitterippuv.



Mehhiko vanikkuljus hakkas õitsema! Õis on ilusam kui ma oodata oleks osanud ja tema ...eee... tekkimine oli ka omamoodi müsteerium. Sellest punga-faasist ja õie avanemisest saaks hea reportaazi. Kahjuks ei ole ma just kõige osavam fotograaf.


Lõhislehine päevakübar


Ilus kõrge taim. Varjus ja vesistel suvedel kasvatab omale pikkust üle kahe meetri. Kuivas ja lagedal kuni meeter-poolteist.



Kuldne piimalill e. Euphorbia polychroma
Kevadel õitseb erekollaselt, praegu on siis punaseks tõmbunud nagu jõulutäht talvel. Ilus.
Sain google kaudu teada, et ka jõulutäht on piimalill. Hea on tark olla.






Lehtertapp


Kujutasin endale ette, et lehtertapp hakkab oma omadustelt võistlema petuuniate ja kassitappudega. Tegelikkuses aga ükskõik kuhu ma neid ka ei istutaks (kas varju või valgusesse, kas turbasse või liivasesse mulda, kastan või ei kasta) on tulemus ikka sama. Väikesed lehed, peenikesed ronijad varred ja NULL õit. Niru tulemus ühesõnaga. Aga siin, rippuvas katlas on nad siiski omamoodi pilgupüüdjad. Tagasihoidlik aga ilus.

2 kommentaari:

Naano ütles ...

See xxx kollane ja kõrge on lõhislehine päevakübar Rudbeckia laciniata. Vana taluaia lill.

Naano ütles ...

Talijorjen vanarahva keeles.