kolmapäev, 25. juuli 2007

Plaan: valge.

LUGU:

Kasutasin painti, et teha uue peenra plaani.







Nendel kahel pildil on tegelikult üks ja seesama maja st. vana ait. Nüüd ta sai omale uue punase katuse. Tulevikus võib-olla värvitakse ta pruuniks ja ta saab ühe akna. Praegu on ta veel selline hall pisut sammaldunud palkidega onnike. Sel onnil nagu polegi muud otstarvet, kui et hoiame seal asju mida korra kümne aasta jooksul vaja läheb. Teine otstarve on, et inimesed käivad seal niisama istumas. Kuna seal tekkis nüüd selline suvine värvide kompositsioon, et punane/roheline/hall, leidsin ma, et minu uue pika lillepeenra ots(mis jääb just ringikujulisena aida ette) võiks õitseda läbi suve vaid valgelt. Ja natuke rohelisi lehti.
PLAAN:
TAIMED:
olemas ja paigas:
1. puishortensia

2. Kassiurb-puju Artemisia ludoviciana ja 8. rõngaslill (pole küll püsik aga seda saab edukalt külvata)









3 pärl-hõbeleht
4 suureõieline topelt karikakar
5. valge iiris
6.mädarõigas
7. peenra kõrval kuuskede taustal kasvab täiesti iseseisvalt valge sirel
Veel on olemas, kuid pole veel paigas: valge tokkroos, valged tulbid, sarik-linnupiim, valge-rohelise triibuline päideroog, nartsissid, teeroos, valge rõngaslill(pole küll püsik aga seda saab külvata) ja veel üks saladus!, mille jätangi esialgu saladuseks. On olemas ka valgete õitega kaselehine enelas aga kuna ta kipub sügiseti punaseks minema, siis pean ma tema sinna istutamist veidi veel mõtlema.
Ostunimekiri: (kevadel arvatavasti)
Osta tahaks kindlasti veel mingi valgeõielise elulõnga, paar valget gladiooli, kukekannused, mingeid madalamaid kellukaid

Seda plaani ma siin veel täiendan.

7 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Kas see polnud mitte m6ni eelm. a. Maakodu, milles kirjutati ilmatuqlsast Valgest aiast, aint kas see on Saxa- v6i Inglismaal, ei m2leta. Keegi linnamees tegi oma naise aux v2ixe iluaia ainult valgete taimedega, kymneid aastaid tagasi & siiani n2idataxe rahvale. T2iesti j2rgimisv22rne ettev6te ainult 1 v2rvi asju kasvatada. Mul on tytre akna all roosa peenral6ik. Edu Sinu oma Valge aia tegemisel!

mustkaaren ütles ...

& on veel valged pysiqd floxid, liiliad, krooqsed, pojengid, roosid, p66sasmaranad &ne. &ne. Et kevadest sygiskylmadeni 6itemeri:)

Naano ütles ...

Soovitan valgeid lupiine. Vaata Aiaklubi lehel "Ühe aia lugu. 9.osa", seal valgete lupiinide pilt väääga ilus. Me peaks ikka taimevahetusele mõtlema, mul valged floksid paljunevad nagu hullud ja mingi kõrge valge kelluke samamoodi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mul floksi, lupiini ja pojengi tegelt on. A see kellukas huvitab mind küll.

Kadakas ütles ...

Valge kukekannuse (ei ole topeltõieline) noori taimi jääb mõni mul üle, valged vägiheinad alustavad suve hakul üsna vara, kui muid õisi veel vähe - noid ka "iluaia taga" üle, lisaks muskus-kassinaerist, pööriskipslille noori taimi. Logistika ei pruugi muidugi õnnestuda, aga kui huvi on, siis võime ju asja arutada...

Anonüümne ütles ...

Mis programmi sa selle plaani tegemiseks kasutasid? Mul oleks vaja ära märkida kus mis asub peenras, mõtelisn et joonistan paberile ja siis skännin - aga kui ka nii otse saab..

isehakanud lillekasvataja ütles ...

anonyymosele:
painti, kullake, see kõikse labasem joonistamise programm
Aga tuleb välja, et aia planeerimisel suurepärane leiutis. Pole vaja kustutada ega pabereid kortsutada