teisipäev, 24. juuli 2007

Kokkamised ja muu

Mees teeb süüa.
Kõigepealt tuleb osta selline haisev valgehallitusjuust nagu pildil näha. Ja tükike fooliumit.
Siis tuleb juustult paber ümbert ära koorida ja asetada tagasi puidust karpi. Ja siis fooliumisse pakkida. Pakike panna kuuma süte sisse küpsema nii umbes kümneks-viieteistkümneks minutiks.
Siis on ta valmis. Avad paki ja kastad oma saiatüki juustusse ja sööd. Kui oled selline inimene nagu mina, siis paned nina pesulõksuga kinni ja sööd nii.









Mina teen süüa.
Vaja läheb nelja muna, 1 pk kohupiima, suhkrut, võid, küpsetuspulbrit, kaneeli, tikreid. Taigna tegemisel suhkruga mitte koonerdada, tikrid üsna hapud.
Segada segu ja kallata segu küpsetusvormi. Peale laduda veel tikreid ja kaneeli-suhkru segu. Ma unustasin muidugi või taignasse segada, lõikusin siis võitükid otse koogile enne ahju panekut.










Kui nüüd keegi küsib, et kas te seal aias muud ka teete kui ainult sööte, siis vastan ausalt, et ei tee suurt midagi. Kui vaba aega satub olema, siis ma muudkui rohin, rohin, rohin. Istutan väiksemaid istikuid ümber, teen plaani, et mis talveks tuppa aknalauale ja mille riskib õue jätta lootuses, et ehk kohtab teda ka järgmisel kevadel. (See jutt käis plataanide, glediitsiate, kuldvihma ja ciota nunnude kohta)(Ciota nunnudeks nimetan ma siiamaani veel kindlaks tegemata taimi Lõuna-Prantsusmaa seemneist) Niidame heina ja kastame. Nuputan järgmise aasta tokkroosidele kohta. On saabunud aeg nad õigetesse kasvukohtadesse istutada. Samuti on saabunud aeg lõigata ära kõik ülearused võsud õunapuudelt. Korjan perioodiliselt saialilleõisi, kuivatan ja topin purki. Ikka talveks teed teha. Saialilledega on see vahva asi, et kui kogu aeg õisi ära noppida, kasvavad taimed üha suuremaks. Muidu jäävad nad ju sellised madalad. Ûks aasta olid nad mul nii meeter ja 20/30 senti. Maru. Teen kurke sisse, kasvumajast saab juba esimesi tomateid. Valmistan ette uusi tulpide peenraid. Kahju küll aga kaugel seegi aeg on kui on paras aeg sibulad maasse susata. Tegin ka ühe kobeda tellimuse Bakkeri kataloogist. Ootame. Vaatame.
Seniks kõigile kõike head ja töökat kõikse viljakamat suve-aega!

Kommentaare ei ole: