pühapäev, 1. juuli 2007

Suvised tegemised 2. osa

Mis toimub kasvuhoones?
Ôeldakse, et esimene vasikas läeb ikka aia taha aga minu tegemiste puhul see nii ei ole. Esimene vasikas on mul alati SUPER! Nii ka minu kasvuhoone sisu. Kõik tomatid kannavad vilja. Alguses küll vaatasin, et paar taime sellised kahtlased, kollaste lehtedega, veidralt täpilised. Kartsin, et äkki mingi haigus jälle. Aga ei midagi hullu, praegu kõik taimed sellised, et vii või näitusele. Ka pikkadel kurkidel ja paprikataimedel pole viga. Kõik õitsevad, pisivilju muudkui tuleb!








Olen varem küll tomateid/kurke kasvatanud avamaal aga nii tibi-tobi saaki pole varem veel olnud oodata. Nii võib uhkeks minna.

Uus pereliige: tõime omale kassipoja!

Vana kõuts võttis kätte ja kadus ära. Ebameeldiv lugu. Aga ilma kassita ei saa maakodus kuidagi. Hiired söövad nina peast. Nii et see pisike nurruliisu tuli meile siia tähtsa töö peale. Kaitsma meie ninasid!
Peab veel lisama, et vahepeal ostsime elektrilise hiirepeletaja. Mis tegid selle peale hiired? Nad närisid juhtme katki! Kolm korda järjest! Nii et mingi elektrilise krapiga ikka täies jõus hiire vastu ei lähe.

Jätk tulpide loole: praegu toimub meil siin tulbisibulate sorteerimine.

Kõrvalpiltidel on siis näha hahkhallitusest vaevatud sibulaid. Need sibulad olid pärit kõige suuremast haiguskoldest. Seal õitses vaid mõni üksik õis. Need sibulad läksid loomulikult põletamisele.
Oli ka neid pesakondi, kus lehtedel/õitel oli küll hallituse täppe kuid sibulad olid ise igati korras, suured, hästi paljunenud ja veatud.
Eks neid tuleb siis veel korralikult puhtida ja seejärel ei aita vist muu kui palvetamine. Kes oskaks mulle küll öelda tulbijumala nime?



2 kommentaari:

Naano ütles ...

:) Meil tegid hiired telekasse pesa, aga kass ei tohi meil hiiri püüda, kohe tuleb draama. Alles hiljuti sai kass köögist hiire ja laps nuttis poole ööni ja teatas, et ma olen julm inimene ja, et ainult need inimesed, kel kassi pole hoolivad loodusest tõeliselt.

Muide, tulpide hädaga peab hakkama sinna islami poole vaatama. Ma praegu ei mäleta, aga nende järgi sündisid tulbid mingi märtri verest, umbes Muhamedi lapse või sinna kanti.

kaaren ütles ...

Tulbijumal ka aitab, kui sibul t88delda keemiliselt:) mina leotasin teisi enne istutamist vaskvitriolilahuses (tarvitus6petus pakil) osasid aga kascin vette & veeretasin tuhas. mis ka tugev taimekaiceaine & looduslik v2etis pealegi. Kuna tegu oli Jardini aiandist (Tartu kylje all) toodud odavate, kasutatud ajatussibulatega, siis olen 6nnelik, et nad ikka yles tulid & k2ituvad tervetena. Ex probleemid v6ivad hiljem tulla:) T2pset soovitust ei anna, aga v2ike n6u - kui rohi ega tuhk enam ei aita, siis j22b veel tuli>