kolmapäev, 22. august 2018

3+?

Ohhhohhohhooo
Ehitan siin seda va jäneseaeda (üks potjomkini küla ikka on :D ) ja eile vaatasin, et ilusa vihma tagajärjel jäneste aed tiba nagu porine. Eks nad ju kaevavad ja kraabivad kogu aeg. Viskasin siis ämbritäie rebaseliiva (ilus kollane ja kuivab kiirelt - jänksidele ka meeldib) ja posu õlgi sinna, kus neil pikutada meeldib. Siis oli mul seal aias kepsutamas isane, näitas kohe, et õled on priima kaup ja nendega saab igasugu pulli teha. Täna hommikul lasin jooksuaeda emase - Kiki - ja see hakkas kohe õlgi kokku koguma. Suu oli õlgi täis - õlehunnik oli suurem kui loom ise. Ohhoo! Vaatasin, et kus ta sellega nüüd põrutab. Õnneks läks omaenese puuri ja tekitas taha nurka siis midagi. Ehitab. Ehhee. Pesa!
Läksin siis tuppa mehele kah ütlema, et kuule, ikka saame jänksipoegi, ei ole Kiki niisama kurjaks jäneseks muutunud. Tal tähtis asi ajada. No mees läks ka vaatama. Tuli aga kohe tuppa ütlema, et mine pane see loom nüüd puuri kinni, istub teine vetsus ja kisub omal riideid seljast. Noh, neil üks jooksuaia nurk on see nn hea koht. Seal ta istus jah, ümberringi maa kõik karvadest valge. Ja kui pehmed need karvad on!


Eks ma ajasin ta puuri sisse. See oli hommikul kell 7 umbes. Praegu on kell 11.47 ja meil on nüüd 3 + ? jänest. Kiki puuri tagumises otsas on väike karvanutsak, kus sees on roosad ja pimedad puntrakesed. Ai-vai. Ma sain jänese-vanaemaks täna!
Ja pole see jänese sünnitamine midagi nii lihtne nagu youtube videotest võiks arvata. Vaene loom tegi ikka vahepeal väga haledat häält, vaeseke. Mingi hetk kepsutas mööda puuri ringi, nina ja jalad verised, siis kadus jälle puuri tagumisse otsa ja tegi haledat häält. Uskuge või ärge uskuge aga isajänes Joosu elas kõike hoolega kaasa. Kui hääled väga haledaks muutusid, üritas jõuga Kiki puuri sisse hüpata - no uks oli kinni, ei pääse ju sisse. Ja kui koer huvi hakkas tundma, muutus Joosu koera suhtes äkiliseks, üritas teda "rünnata" ja taga ajada. Õnneks sain kõrvalaia valmis, lasin Kaku puurist välja, siis oli Joosul natuke tähelepanu häiritud. Noh, tegelegu parem Kakuga, ärgu häirigu Kikit. Nagu nõukaaegne abielumees sünnitusmaja ukse taga :D


Nüüd on ta siis värske papa :)
Mina nokitsesin aia kallal ja hiljem istutasin hostasid ümber. Ikka selleks, et värskelt tekkinud varjuala ära kasutada ja samas seda potjomkini küla natuke ilusamaks muuta. Viskasin Kakule kah natuke õlgi chillimiseks ja muudkui istutasin. KUi kastma hakkasin, tuli Kaku, uus jänes, minu juurde ja nõudis, et ma teda kastekannust joodaksin. Eks ta kuulis vee solinat kastmise ajal. Vat siis, eks tal lapsepõlvekodus on need automaatjootmissüsteemid. Et tahab nö torust juua. Mul ju kausis muidu vesi. Ja jõigi kastekannust. Kah tore kogemus.
Aga jäneste aed on nüüd suurem. Kaks aeda. Kummaski aias maja. Üks kaheruumiline, teine neljaruumiline ja kahekordne. Majade tagakülgedel hostade rida. SElle kahekordse taha võiks mingi ronitaime kah panna aga peab välja mõtlema, et millise. Mürgist ei tohi ja päikeseigatsejat pole mõtet.


Mul on aktiniidiataime ja ronivat hortensiat. Vist sobivad ... peab mõtlema.

12 kommentaari:

Mann ütles ...

Oi, kui vahvad uudised! Head jäneseõnne ,jänesevanaema’!

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Aitäh :)

Tsiil ütles ...

vaat siis, igavesti lahe väike maja preerias :)

Mariihen ütles ...

Palju õnne, jänese-vanaema! Toogu nad sulle palju pisikesi karvapalle! Kuhu jänksid talveks paigutad? kas tegid neile talveks heina ka? Kustja kas üldse kuivsööta hangid? PS Ootasin sind Metsaaeda külastama, et siis koos Helve aeda minna.....

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Ohh, ma olin see suvi täiesti lootusetu.Ei jõudnud kuskile. Igasugu muud imelikud kohustused ja sebimised.Väga-väga-väga tahaks tulla, sul, Mare, ju imeline aed! Aga eks näeb, kas jõuan kuskile veel või ei.

mustkaaren ütles ...

Palju õnne ja tervist loomakestele! 💖
Aga ongi nii, nagu 100 aastat tagasi - kui sul on lapsed, lehm, siga ja kana, siis ei reisi sa eriti pikalt eriti kaugele...
Noorloomadele mõeldes sooviks sooja ja pigem kuivemat suvelõppu ja sygist.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ehmatusega pean tunnistama, et ma pole mitut su lugu näinud aga ma pole ise ka kirjutanud ja vist ka blogerisse vaadanud :( tõeline jänesesuvi sul ja nagu ikka millegi ehitamine käsil :)

elu aias ütles ...

Palju palju õnne vanaemale! P.S.Aktiniidia mu meelest liiga jõuline, talle sobiks ma ei teagi kus kasvada. Ise pean just enda omasid lõikuma hakkama. Roniv hortensia oleks sel juhul minu valik. Jõudu siis ka pisiperele!

Milda ütles ...

Õnne! Kas see clematus vitalba ei sobi, jõuline, talub varju ja katab kiiresti

Mairoos ütles ...

Oi, kui lahe! Jänkuvanaema :D Äkki jõuame ikka külla oma silmaga kaema veel. :)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vara veel. Titad niipea ju õue veel ei kipu. Alates ehk kahe nädala pärast.

Futu ütles ...

Oh kui lahe, peenike pere nii ruttu juba majas.:)