kolmapäev, 18. jaanuar 2017

Talv hakkab tasapisi ära tüütama

Hakkab jah.
Ma saan aru küll, et selline aeg on kah ülimalt vajalik, sest nii on väga hea toas istuda, tööd teha, õppida. Eks sa katsu kevadel, kui linnud akna taga siutsuvad ja soe tuul paitab lillekesi, keskenduda!
Täna tuiasime mehega aias ringi, kontrollkäik ühesõnaga. Vaatasime, tegime pisikesi plaane. Noh, et õunapuudest mõni tahab kujundamist väheke, kasvuhoone tahab sel kevadel uut kilet ja see suur roos tuleb sealt külje alt eemale istutada, lõhub kilet ja ei lase uksi avada. Talvepuude ostmise aeg läheneb. Eelmisi õnneks jagub. Kui hullemaid külmasid enam ei tule, saab 2017 aasta olema ilusate roosipõõsaste aasta, sest enamik roose on oksad kõik säilutanud. Mõni agaram punetab pungi juba.
Meie vastse mäe külgedel kasvasid vägevad inimesekõrgused maltsad. Noh, eks nad kasvasid tegelikult igal pool aga laugematel nõlvadel niitis mees nad suvel maha. Järsematel külgedel jäid ja ega see ilus vaadata ei olnud. Aga pole halba heata. Kui need külmad ilmad olid, kihas see koht leevikestest - maltsa seemned, näe, kõlbasivad nokkida.
Külvasin salatit ja basiilikut.
Mees võttis meie ülekasvanud kuusehekist mõned hukka läinud isendid välja. Noh, lähestikku istutatud kuused ju ronivad üksteise otsas, mõni jääb jännim ja kuivab ära. Ka on nii mõnigi kuusk kuidagi pahasti kollaseokkaline. Peab tuhka viskama.

Kevadet tahaks. Tahaks trepi peal päikest võtta.

4 kommentaari:

Mairoos ütles ...

Jaanuar on mul alati sorteerimise kuu, nii asjade, kui mõtete. Ja veebruar on talve nautimise kuu. Väga hea on teda siis nautida - nagunii saab varsti otsa! :D

Futu ütles ...

Jaanuar on tänavu jah kangesti pime, pikk ja pilvine. Valgusevajadus on suur.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vaatan õudusega kalendrit, pool jaanuaris juba lisaga möödas ja kevad varsti ukse ees aga suur hulk plaane teoks tegemata, ai-vai:)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

:D igaühel oma aja arvestamine. Ühel puudu, teisel üle. Hmmm, peaks ka midagi sorteerima. Suvel ei viitsi iial mingeid kappe koristada. Väga hea idee. Sealt leiab äkki mingeid seemneid! :)