teisipäev, 6. oktoober 2015

Lillekasvataja kardinad


Täna öösel oli esimene korralik öökülm ja kogu ümbrus oli valge. Suurt hullu ta midagi ei teinud, hommikul vara oli päike väljas ja -3 asendus kiirelt +17. Aga kõrvitsatega on nüüd lõpp. Ja kosmosed said kah oma jao kätte. Kõrvitsaid saime ka aga näevad välja kui ilukõrvitsad. Kahju, arvestades, mis sorte ma kõik kevadel maasse pistsin.
Aga õue-külma oli tegelikult juba oodata. Hiired on ammu maja salakäikudesse kolinud. Kassid on asjaga kursis, kontrollivad hoolega. Pool päeva magavad soemüüril ja siis tõmbavad end hiireuru ette kerra, omal nägu peas, et "mind pole vaja karta - olen koomas".

Kuna meil see aasta vedas ja aasta 2015 saagiks oli peamiselt üks beebi, siis pole miskit sisse teha vaja. Järelikult võib igasugu muid asju teha. Näiteks vanu kardinad disainida. Või sodida. Oleneb, et kust otsast vaadata. Sain oma õelt kunagi ühed valget värvi kardinad. Valge värv on ilus aga need kardinad meenutasid pigem haiglat või midagi. Hankisin paar pakki rohelist puuvillavärvi, sidusin kardinakanga siit-sealt kokku ja värvisin nad roheliseks:


Sügis on hea aeg, pakub ohtralt inspiratsiooni. Värve ja jooni on miljoneid, vaata ja kopeeri. Ma arvan, et kunst kui niisugune sündis sügisel. Ses mõttes, et esimene koopainimene kripsis oma esimese koopajoonise ilmselt just oktoobrikuus. Sel ajal pole nagunii midagi muud teha. Kui süüa mammutiliha ja pärast soojas koopas midagi sidida-sodida.


Looduses teeb päike värvidemängu ja inspireerib kardinatki täiustama:


 Tegin õrna mustri. Päevasel ajal, kui päike tuppa piilub, pole seda nähagi. Aga õhtul, kui toas tuled põlevad, roomavad kardinal ronitaimed, ohakad ja tundmatud taimed.





8 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ilus :). Nüüd on Sul kogu aeg suvi toas.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tõeliselt lahe :D Kui ma kasutaks kardinaid hakkaks kohe järele tegema. Sul ikka neid ideid jagub :)

Milda ütles ...

No oled ikka multitalent!

Futu ütles ...

Väga ilusad kardinad, sõnajalalehised.:)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

einoh, sõnajalalehised ... ma elu eest üritasin ohakat teha

MUHEDIK ütles ...

Hea, kui inimene joonistada oskab, ega ohakal ja sõnajalal ju suurt vahet polegi :D

Aga kunst on tõepoolest sügiselaps. Kõige rohkem luuletusi, laule ja kauneid maale ongi just sügisest

Köögikata ütles ...

Appike, kui vahva! eriti just see, et mustrit päeval pole, on ainult päikesemäng, aga õhtul... :D
Ja seda mammutilugu naersin ka kõht kõveras. :DDDD

Aedkutsub ütles ...

See õrn kardinamuster on nii kenakene. Ja kiisud on nõnda nunnude nägudega. :)