pühapäev, 10. märts 2013

Enne kui jälle linna minnakse ...


... ja süvenetakse andmetöötlusesse, seadustesse ja viipekeelesse, panen oma viimased aia-asjad ilusasti kirja. Talv on küll, aga ega aed ei maga. Pigem meenutab ta Väikese Printsi kaabut st. elevanti teki all, teate ju küll.
Aed on ärevil, korraldatakse mul seal ka igasugust.
Need jäljed on kõik tehtud mitte-inimeste poolt. Pikad kriipsud: vist varesed oma tiibadega. Jagasid üks õhtu kambakesi mu seismajäänud hirsiputru kuuri taga.
Ka jänesed ei maga ja nõuavad pidusööki. Ploomide kallale nad enam ei pääse. Ma ei tea, kas fotol on aru saada, aga kõvasti on ümber aiavõrgu madistatud ja väljapoole võrku jäänud oksad on kõik kui nulliga nahka pandud.
Meil on siin üks hiigelsuur jänes. Uskuge või ärge uskuge! Esikäpp on kui naabri rotveileril. Mees on teda lähemalt ka näinud, kiidab, et tõesti jube suur. Mina olen toda ahnet asjapulka vaid kaugelt näinud. Kuna ta nüüd ploome kätte ei saanud, pistis tuhkurenela nooremad oksad nahka. Puha ära nuditud teised. See aasta siis ei saagi õitsvaid enelaid näha :(




Kevadekuulutajaid on teisigi lagedale ilmunud. Üks kollakasvalge liblikas tuli mu orhideed väisama. Hiljem kadus jälle. Küllap ronis jälle kuskile aknaserva alla talveunele. Kevadine rahutus :)









Kas mõnel kõrvits ka veel kapi otsas seisab? Ma pakun retsepti! 
Kõrvitsatükid grillitiku otsa. Segada valmis paksemat sorti taigen. Mina tegin magusa, koos kaneeliga. Küpsetad kuumas õlis nagu pontshikuidki. Kõrvits muutub tainas väga mõnusaks, justkui moos.




 Tsau siis! Kui ma tagasi tulen, olgu kevad olla!


3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ja nii Sa arvadki, et kevad Sinuta aeda hiilib. Looda Sa! Ta tuleb ikka siis, kui ka Sina ise platsis oled:)

Köögikata ütles ...

Väga põnev kõrvitsa kasutusviis.

Ja ai-sa-krt, mul jäid kooli viljapuud võrku mässimata tänavu. Peab esmaspäeval ikka luurama minema, kas on veel midagi päästa.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Minu meelest: peamine kuri pannaksegi toime just vastu kevadet