kolmapäev, 5. oktoober 2011

Koeraga kahekesi ehk olgu jääv meile päike.

Suur Poiss läks Tartumaale kooli, väiksed jõmmid lasteaeda, mees sebib tööl käia. Aeda oleme jäänud koeraga kahekesi. Pluss kass muidugi. Ja teine kass ka vahetevahel. Ja hiired. Mutid. Rotid tõenäoliselt kuigi pole neid just näinud. Linnukesed ja herilased. Nii et seltskonda on. Vahest isegi liiga palju, sest herilased tegid pesa minu kiviaiapeenrasse suurte kivide vahele ja muudkui sõeluvad seal. Ja koer elas minu septembrikuus õppesessioonil viibimist nii üle, et ei jää minust enam sammugi maha. Nii käimegi nagu paarisrakend igal pool koos. Ainult sauna ta minuga koos ei trügi. Õnneks. :) See veel puuduks, hahaa.
Praegu ootangi siin, et muru vähe kuivaks, tõotab ilus päev tulla. Viimasel ajal on kole vihmane olnud, mulle niimoodi ei meeldi aias toimetada. Ikka päikese ja mõnusas olemises. Ehk pääsen täna aeda oma aia-hooaega lõpetama. Ikka need püsikupeenrad ja tulbisibulad. Ja rooside muldamine ja kasvuhoones viimase tomatitaime likvideerimine. Et tõmbaks kah kriipsu alla



Paar tundi hiljem ehk natuke pilti kah:




Selle aasta lühikokkuvõttena võiks öelda, et vähe sai tehtud aga mis tehtud sai, sai hästi tehtud. :D (sai ikka lause tehtud!) Pikem kokkuvõte tuleb hiljem, noh, et mis sordid ja mis oli hea ja mis paha. Aga aasta tegu minu aias oli kindlasti kiviaiapeenra ilusaks tegemine, see on fakt.

8 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Vauu, sul ju siis kohe tõsine puhkus! Tahtsin küsida, et kas talu nimega sai asi korda?

Ära siis püüa neid herilasi seak kivipeenras üle kavaldada nagu minu mees tegi. Meil üks maaherilase pesa muruplatsil, mees arvas enda õige nutikaks ja läk pimedas muru niitma, noh, et küllap isehakanud peremehed sel ajal magavad. Aga oh õnnetust, hoopis mees ise oli see, kelle silm pimedas vihaseid ründajaid ei seletanud ja sai siraka läbi teksade pehmema koha peale.

A tomatid meil alles kannavad kasvuhoones, kui juhtub päikselisem päev sekka, viskvad kohe punasemks, maitselt on pisut vesisemad juba küll.

Köögikata ütles ...

Mina rookisin üleeile tomatitaimed välja. Eile-täna olen hoolega okaspuid puhastanud ja lõppu ei paista veel mitte.
Kodus, khm, on peaaegu kõik aiatööd veel tegemata.
Aga ilm on täna ilus, ehkki triikraud peab taskus olema.

MUHEDIK ütles ...

Mõnikord on väga hea üksi, omaette olla. Aga seda Sa vist endale lubada ei saagi, kaaslane ju:)

Neid otsi annab aeg veel kokku tõmmata küll.
Ma tegin samuti kasvuhoone juba puhtaks, aga ega sellesse väiksesse eriti palju midagi ka mahtunud.

Nimelugu huvitab mind samuti.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei ole ikka veel mulle vastatud, no ma ei tea, mis seal siis nii keerulist on.

Köögikata, mismoodi sa okaspuid puhastad? Miks?

Kadakas ütles ...

Oi, su aed läheb üha kaunimaks! Lugesin korra veel su nimeloo postitust ja leidsin, et olid kirja saatnud Siseministeeriumisse, Maaamet aga on Keskkonnaministeeriumi alluvuses. Siseministeerium on muidugi kohustatud edastama asjaomsele instantsile ehk maa-ameti peadirektorile, kellele peaks adresseerima vaide Maa-ameti otsuse osas, aga kas see ikka on toimunud, äkki helistad referendile ja uurid, kaugel on.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Nad andsid mulle lingi aadressiga, sinna ma kirjutasin, Sama kiri läks ka meie maakorraldajale. Tema sai küll kätte. Eks igaks juhuks uurin küll.

MUHEDIK ütles ...

Aasta tegu on tõesti Aasta tegu väärt:) On ju hea lause! Ja näe kui värviline ja rõõmus on Sinu sügis.

Kui okaspuudel on palju kuivanud okkaid, tuleb need maha ajada. Õhk pääseb paremini võras ringlema ja see aitab vähendada seenhaiguste teket, ka võimalikest haiguskolletest saab niimoodi jagu. Eriti puudutab see kadakaid.

Eve Piibeleht ütles ...

Koer on mõnikord maailma parim seltskond. Armastab sind alati, ei räägi vastu ja ei ole eriti tüütu.