pühapäev, 28. august 2011

Pinnid, õunad ja rabarbrilehed


Üks tänase päeva ülesannetest oli korjata natuke marju. Lapsed tulid appi ka aga Väikepoiss leidis, et sõstrad on liiga väikesed noppida. Ebamugav. Tema valis vähe suuremad. Pirnid nimelt. Pinnid, nagu ta ütleb. Pinnipuu on meil küll veel nooruke kuid see aasta hullu moodi täis ja ega neil miskit viga polegi! Kivisrakke pole üldse, maitse paras magus. Enne kui toed alla saime, jõudis üks oks kahjuks katki minna.


Teiseks ülesandeks oli koledate õunte ära koristamine. See sai kah tehtud. Ühtlasi tegin foto antoonovka koledatest õuntest. Nõrganärvilised, ärge vaadake!!!!!!!!


See on mingi haigus, mingi mädanik või seen. Kole-kole-kole. Ja selliseid koledaid õunapuntraid on terve puu täis. Ei tea, kas piisab vaid ära korjamisest või peaks millegagi pritsima ka? 
Õunte korjamisele pidin oma abilised ikka käsutama aga kolmanda töö juurde, see oli see lehekivide paika panemisele, tuldi rõõmsalt ja aktiivselt, üliaktiivselt kaasa. Tassiti kõik oma töövahendid kohale ja puha. Ehitamine aias on puhas rõõm, mängude kuningas. Kambakesi saimegi oma rabarbrilehed paika. Ikka selle aasta lemmikkohta: kasvuhoone ette.


Ühe tegin kausikujulise ka aga selle kujuga ise eriti rahul pole. Aga eks ta ole kogemuseks ikka.


Praeguseks on see pentsik leht siiski endale ideaalse koha leidnud. Tütre mängu-rannapeenras, Roosa Printsessi ujumisbasseinina.

PS.: Tomatikemüüse sai ka tehtud ja natuke sai peenraid rohitud. Nii et korras päev! Asjalik. Sai teostatud päeva pea-ülesanne: laisklemisest tuli võitu saada. :P

5 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Mulle see pentsik leht meeldib :) pane sinna järgmisel suvel nt mägisibulad, kuigi Roosa Printsessi lahendus on ka väga äge :)

Hiline ütles ...

See on puuviljamädanik - Monilinia fructigena. Hansaplant soovitab pritsida effectoriga
http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=837&cid=1802&cgid=
Endal on olnud ainult ploomil ja ma pritsisin sügisel enne lehtede langemist karbamiidi(lämmastikväetis)lahuga 100g 10 l vee kohta, rohelist seepi kleepuvuseks ka hulka, ja kevadel enne pungade avanemist 2x tugevama lahuga. Sügiseti rohkem ma ei riskinud lämmastikuga pritsida, et vast ärgitab pika sooja sügise korral kasvu, aga kevadeti pritsisin kõiki puid aegajalt karbamiidilahuga, see aitas ka kärntõve ja lehevarisemise vastu.

Aga kui tahad teha lehemustrilist kaussi, siis tee liiv natuke märjaks ja kuhja suuvitud kausisüvendi kujuline liivakuhi, sellele pane leht ja peale segu.
Vahvad leheplaadid tulid, endal turgatas pähe teha jõhvikate vahel astumiseks jalajälgedega :)

MUHEDIK ütles ...

No jõudsid kõigist ette, ma just planeerisin kogu oma parkla sedasi tsementeerida:D, näed kui hea, et mees ettepoole mõtles, teed kõik teerajad lehised.

Köögikata ütles ...

Need lehekivid on ikka väga nunnud! Ja teie kõik nii tublid.

mustkaaren ütles ...

Oi, tahax ka lehti teha, nii nunnud! Aga m2da6unad panexin l6kkesse, et seenehaigus mullas ei levix.